ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Osman Mert “Foça’nın anası olacağım”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.11.2013    

Osman Mert “Foça’nın anası olacağım”



Cumhuriyet Halk Partisi Foça Belediye Başkan Aday Adayı Osman Mert, projelerini anlattığı basına açık bir toplantıyla partililerinin karşısına çıktı. Sorunlara bir annenin duyarlılığı ile yaklaşacağını belirten Mert “Foça’nın Babası değil Anası Olacağım” dedi.

23 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleştirilen toplantı için ilçe merkezi ve bağlısı yerleşim birimlerinden gelenlerce Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi tamamen doldu. Mert ve ekibi salona ayakta alkışlarla girdi.

Sedat Eryılmaz’ın açış konuşmasının ardından toplantıyı idare etmek üzere eski Belediye Başkanı Nihat Dirim ve sekreterya için Sevgi Kosova sahneye davet edildi. Nihat Dirim yaptığı kısa konuşmada CHP ilçe örgütünün gelenekleri olan, adayları seçiş biçimiyle örnek alınan ve 1989’dan beri Foça’yı yöneten bir örgüt olduğunu belirterek “Toplantıya Mert’in talebi üzerine katıldım. Kendi tabanına kendisini ifade etmek istemesini önemli buluyor ve alkışlıyorum. Diğer aday arkadaşlarımız da isterse o toplantılara da katılırım” dedi.



Osman Mert, son 25 yılda görev yapan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Diğer partilerin CHP’deki kavgadan yararlanıp iktidar olma hesapları yaptığını, ancak bir kavga olmayacağını, salonda dinleyiciler arasında bulunan diğer aday adayı Celal Çankaya’yı işaret ederek “Bu tür toplantıların hepsine ben de katılacağım” dedi.

“Ülkenin bu zor döneminde partiyi bölmek hainliktir” sözleriyle konuşmasını sürdüren Mert, düşüncelerini “İnsan” ve “Projeler” ana başlıkları altında anlattı.

Derdi olan vatandaşa yaklaşımın çok önemli olduğunu, adeta bir yerlere gönderme yaparak vurgulayan Mert’in konuşmasından ve projelerinden satırbaşları şöyle:

“Çok iyi yatırımlar yapabilirsiniz. Ama sıkıntısını anlatan insanı anlamazsanız bir şey ifade etmez. Söz veriyorum. Foça’nın Anası olacağım. Gelenin sorununu kendi sorunum olarak göreceğim”

“Bugüne kadar yapılanlara saygı duyuyorum. Yapacaklarıma da saygı bekliyorum.25 yıldır Foça’da Gezi ruhu yaşanıyor. Parti içi - İlçe içi demokrasi mücadelesi veriliyor. Adayı hep CHP üyeleri seçmiş, hesabını da sormuştur. Üyeye saygı konusunda titizim. Hiç kimse CHP’nin üzerinde değildir”

“Projelerim yaşam kalitesini yükseltmek üzerinedir. Bunları bazılarını ilgili yerlerde yapacağımız toplantılarda detaylandıracağım”

“İlçemizin Koruma Amaçlı İmar Planı’nı oluşturacağız.Yeni Bağarası – Bağarası - Gerenköy hattında Foça Kent adıyla sosyal alanları olan, havuzu, aqua parkı olan toplu konutlar yapacağız”



KANALİZASYONU OLMAYAN YERDEN BEDEL ALARAK İSTİHDAM OLMAZ

“Belediye şirketi Bağ Kent’i karlı duruma getirecek ve işsizliği bu şirket aracılığıyla istihdam yaratarak önleyeceğiz. Kanalizasyon olmayan yerden Katı Atık Bedeli alarak istihdam sağlayamayız”

“ Vakıf – Belediye işbirliğiyle Bedava Dersaneler yapacağız. Buradan desteklenmiş Foçalı çocuklarımızın doktor, avukat, mühendis çıkmalarıyla gurur duyacağız”

“Sosyal bir belediye olarak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuracağız. İhtiyaç sahibi insanlarımıza her akşam sıcak yemek dağıtacağız. Aç yatan insan bırakmayacağız. Belediye Başkanı’nın olduğu yerde aç yatan insan varsa Sosyal Belediyecilik yok demektir”

“Sanayi Sitesi için Büyükşehir Belediyesini bekleriz. Yaparsa yapar. Yapmazsa kendimiz yaparız”

“ESHOT’u getirenlere teşekkür ederim. Ama Foça’nın otobüsçüleri de var. Bunları Metroya besleme yapan, aynı fiyatla yolcu taşıyan Belediye Kontrollü Halk Otobüsleri haline getireceğiz”

“Termik santral ilçemiz için bir tehdittir. Belediye ilçeyi korumada halkının önünde olmalıdır”

“Her Salı dua ediyorum. Kalp krizi olmasın, yangın çıkmasın diye. Bu sıkıntıyı yaşamamak için Foça’ya Kapalı Pazar Yeri yapacağız”

“ Sağlıklı ürünler alınabilsin diye Slow Food yerel pazarının yedi gün boyunca açılmasını sağlayacağız”

“ Balıkçılık, tarım, hayvancılık sektörlerimiz giderlerini karşılayamaz durumda. Bunları Bağ Kent faaliyetleri ile destekleyeceğiz. Zeytin’in birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz”

“Foça Belediyespor Spor Kulübü’ne harcanan paraları projelerimize destek olarak kullanacağız. 2000 yılında bizim kurduğumuz bu kulübümüzde yeğenimizin, kardeşimizin, oğlumuzun, kızımızın spor yaptığı amatör ruhu ayağa kaldıracağız; Fenerbahçe’de oynayan kardeşimiz gibi başarılı çocuklarımızın sayısını arttıracağız”

“Foça’nın rüzgarını önemsiyoruz. Şampiyonların çoğalması için Foça Belediyespor Yelken İhtisas Kulübü kuracağız”

“Belediyede halen çalışanlarla sorunum yok. Onları çıkarmak değil çalışan sayısını arttırmak istiyorum”

“Yenifoça ve Foça’yı turizmin merkezi yapacağız”

“Kanalizasyonunu tamamlamadan Yenifoça’ya gitmek bana helal olmasın”

“4 Şube Müdürlüğü a – çı – la – cak. Yapacağımız ankette bir yıl içinde iki defa halkından olumlu destek alamayan şube müdürü görevden alınacak. Ahbap çavuş ilişkileriyle göreve devam mümkün olmayacaktır”

“Yenifoça’ya iki, Foça’ya üç meydan kazandıracağız. İşgaliye almadan esnafa teşhir alanları yaratacağız. Böylelikle kent merkezlerindeki tezgahlar ve yola çıkışlar önlenecek. Halk rahat yürüyecek”

“Engellilere destek olacağız. Hem hayvanseverlerin hem sokak hayvanlarından ürken- çekinen insanlarımızın mağduriyetlerini gidereceğiz. Hayvanların 20 dönüme kurulacak barınakta açık alanda yaşamalarını sağlayacağız”

“Son olarak. Öğretmenler Günü’nü yaşadığımız bu günde Ulu önder Atatürk’ümüzün bizleri emanet ettiği tüm okullara şu sözü vermek istiyorum. CHP’nin Foça Belediye Başkanlığı’nda okul aile birliklerimizin ve okul müdürlerimizin bütün sorumluluğu bendedir. CHP’nin Sosyal Demokrat Atatürkçü Belediye Başkanı, ancak, o Atatürkçü çocuklar eğitimlerini rahat sürdürürse yerinde rahat oturacaktır”

Osman Mert konuşmasını CHP’nin iç çekişmelerinden medet umarak iktidar olmayı düşünen diğer parti adaylarına da seslenerek “Foça’da CHP varken. Foça’da bu Atatürkçü adaylar varken. Bu birlik beraberlik varken bu konuda hiçbir şüphenin, sıkıntının olmadığını sizlerle paylaşıyor, 30.ncu yıl iktidarının Foça İlçe Örgütüne hayırlı olmasını diliyorum. Hepimizin yolu açık olsun. Sağ olun var olun” sözleriyle tamamladı.

Osman Mert kürsüden geldiği gibi alkışlar arasında indi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3251
Okunma: 3251












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)