ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Belediyesi Tahıl Kurutma Tesisi faaliyete geçti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.11.2013    

Foça Belediyesi Tahıl Kurutma Tesisi faaliyete geçti



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Bağarası Hacıveli Mahallesi’nde inşa edilen Tahıl Kurutma Tesisi testleri tamamlanarak faaliyete geçti. Konut dışı kentsel çalışma bölgesinde 440 m2’lik alana kurulan tesis tahılın ıslak depolanarak bozulmasının önüne geçecek ve erken hasat olanağıyla yörede ikinci üretim için üreticiye büyük avantaj sağlayacak.

Resmi açılışı ileriki bir tarihte yapılacak tesisin faaliyete hazır hale gelmesi nedeniyle 23 Kasım 2013 Cumartesi akşam saatlerinde büyük heyecan yaşandı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ziraat Odası Başkanı Ercan Yüksektepe, bazı belediye meclis üyeleri, çiftçiler ve yörede ikamet eden vatandaşlar birkaç ton mısırdan oluşan ilk ürünün kurutulmasını birlikte izlediler.



Üretici firma yetkilisi Elektrik Mühendisi Asım Sarıöz tesiste kullanılan donanım hakkında teknik bilgiler verdi. LPG veya doğal gaz ile çalışabilen sistemin 13 gözde 20-22 ton ürün alabildiğini, tahıl çeşidi ve nem durumuna göre değişik sıcaklıkların uygulandığını, buğday, arpa, yulaf, çavdar, pirinç vb. kurutmasının rahatlıkla yapılabildiğini söyledi. Sarıöz örnek olarak 100 derece sıcaklıkla, saatte 13 ton mısırın kurutulduğunu, soğutma sistemi eklendiğinde günlük kapasitenin 600 tona çıkabileceğini sözlerine ekledi.

Ercan Yüksektepe üreticinin ikinci ürün ekme tereddüdünün bu sistemle giderileceğini, özellikle halen dışarıdan ithal edilen ve ülkemiz için büyük önem taşıyan mısır üretiminin artacağını ve ithalata ödenen bedelin ülkemizde kalmasının sağlanacağını dile getirdi.

Gökhan Demirağ da hayal ettikleri bir tesisi gerçekleştirmenin heyecanını yaşadıklarını vurgulayarak; “Belediyemiz bünyesinde işleteceğimiz tesisi ileride kooperatifle birlikte düşünebiliriz. Sadece Foça için değil, Menemen ovası için de tek olması açısından önemli bir tesis. Biz hepsine hizmet vereceğiz. Çiftçimize, üreticimize hayırlı olsun. Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza katkıları için teşekkür ediyorum dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3335
Okunma: 3335












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)