ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İP Foça örgütünden vatanı böldürtmeyeceğiz eylemi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.11.2013    

İP Foça örgütünden vatanı böldürtmeyeceğiz eylemi



İşçi Partisi Foça Örgütü, Türkiye Gençlik Birliği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubeleri ile birlikte “Vatanı Böldürtmeyeceğiz” eylemi yaptı. 23 Kasım 2013 Cumartesi günü saat 14.00’da Foça Demokrasi Meydanı’nda yapılan eyleme katılmaları yönünde çağrı yapılan diğer siyasi parti ve STK’lar katılmazken, meydanda bulunan vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.

TRT eski spikeri Şahin Çelik, sunumunu üstlendiği gösteriye tutuklanan dizi oyuncusu Barış Atay’a ithafen Nazım Hikmet’in “Çek elini sanatın yakasından. Çek. Çekiniz” dizeleriyle biten şiirini okuyarak başladı.



“Türk Kürt Kardeştir AKP Kalleştir”, Diyarbakır Vatandır. Vatan Bölünmez”, “Yurtseverler Birleşin İktidara Yerleşin”, “Atatürk’te Birleştik”, “”Türkiye’yi Böldürtmeyeceğiz. Türk Milletinin Ayakları Altında Kalacaksınız” pankartlarının açıldığı alanda basın açıklamalarını TGB Foça Şubesi adına Barış Kızılboğa, İşçi Partisi adına İlçe Başkanı Nurhan Akova okudu.

Kızılboğa sancağı Mustafa Kemal’lerden, Kubilay’lardan, Deniz Gezmiş’lerden aldıklarını belirterek “Deliğe süpürülmemek için Barzani’ye sığınanlar karşılarında bizi bulacaklar” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın “Diyarbakır değiştikçe Irak değişecek, Suriye değişecek” sözlerinin “Önce Türkiye’yi böleceğiz, sonra Irak ve Suriye’yi” anlamını taşıdığını iddia eden Akova ise, “AKP’nin baş ortağı PKK’dır” sözleriyle iktidar partisine yüklenmeyi sürdürdü.



Akova; “AKP Kürdistan projesinin aleti olarak kullanılmaktadır. Suriye ve Irak’ta kayaya çarpan ABD “Büyük Kürdistan”ı kurabilmek için “Diyarbakır’ı merkez yapma planına sarıldı. Plan HDP-BDP eliyle PKK’ya İstanbul’da belediye vermek ve Tayyip Erdoğan’ı sandığa gömülmekten kurtarma operasyonlarını da içermektedir” dedi.

Basın açıklaması ve “Kıran Vurdu Memleketi” şiirinin okunmasının ardından topluluk sevgi yolu boyunca “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz””Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye”” Türk Kürt Kardeştir ABD Kalleştir” şeklinde sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

İstiklal Marşı ve Andımız’ın okunmasının ardından eylem olaysız sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3209
Okunma: 3209












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)