ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Halim Foçalı Lisesi hem hayır hem ders için aşure pişirdi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.11.2013    

Halim Foçalı Lisesi hem hayır hem ders için aşure pişirdi



İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Halim Foçalı Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencileri aşure pişirerek öğretmen, öğrenci ve konuklara ikram ettiler.

20 Kasım 2013 Çarşamba günü gerçekleşen etkinliğe Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ile bazı şube müdürleri de katıldı.

Öğretmenleri Feridun Kıran ve Coşkun Coşkuner’in nezaretinde 11 ve 12 Mutfak sınıfı öğrencileri tüm malzemeleri Okul Aile Birliği’nce temin edilen malzemeleri bir gün öncesinden hazır ettiler. 4 kazanda 200 kişilik aşure pişirilerek öğle paydosunda öğrenci ve konuklara ikram edildi.



Öğretmen Coşkun Coşkuner, aşure yapımının Tatlı Yapım Teknikleri Dersi içinde tahıl tatlıları grubunda zaten yer aldığını, mutfak sınıfları olarak böyle bir uygulamayı kendi
kendilerine yapmaktansa tüm okula yaymak istediklerini söyledi.

Coşkuner; “Önümüzdeki ayki programda yer alan bu dersi halk arasında Aşure Ayı olarak da bilinen Muharrem ayının girmesi dolayısıyla şimdi yapmanın uygun olacağını düşündük. Okul idaremiz ve Okul Aile Birliği birlikte bize destek verdiler. Aşure Günü’ne dönüştürdüğümüz bir etkinlikle ham manevi hazzı, hem tatlı bir yiyeceği paylaştık” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2625
Okunma: 2625












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)