ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
CHP’li Osman Mert “Beş yılda yeni bir Foça yaratacağım”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.11.2013    

CHP’li Osman Mert “Beş yılda yeni bir Foça yaratacağım”



CHP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Osman Mert seçim süreci ve projeleriyle ilgili bilgiler vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Mert CHP İlçe örgütünün aday belirleme geleneklerinden, projelerine, tasfiye ettiği firması ve kendisi hakkında çıkarılan söylentiler hakkında iddialı açıklamalarda bulundu.

19 Kasım 2013 Salı günü Foça Demokrasi Meydanı çevresinde yer alan bir mekanda gerçekleşen buluşmada Mert konuşmasına son günlerde ilçede ve partisi içinde yaşanan gelişmelere değinerek başladı. 690 imza ile genel merkeze ziyaret gerçekleştiren partililerin herhangi bir aday adayını değil parti geleneklerini destekledikleri yönünde açıklamalarını memnuniyetle karşıladığını belirten Mert, 20 yılı aşkın bir süredir içinde olduğu siyaset hayatında, adayı yerel örgütün kuracağı sandıkla belirlemesini savunduğunu anlattı.

Belirlenecek adayın sonuna kadar yanında olup partinin kazanması için destek vereceklerine bir kez daha vurgu yapan Osman Mert, projelerini 23 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’da Reha Midilli Kültür Merkezi’nde basına ve halka açık olarak ilan edeceğini söyledi. Çeşitli konulara ilişkin görüşlerini ise satırbaşlarıyla şöyle açıkladı.

“Esnaf’ın dükkan önlerine çıkmasına gerek kalmayacak. Oluşturacağımız yeni sergi alanlarıyla mallarını buralarda tezgaha koyup satabilecekler. Vatandaş sokaklarda rahat yürüyebilecek. Foça’da hareketlilik sadece çarşı ve sahil yolunda olmayacak. Atatürk Mahallesi’nden İsmetpaşa’ya uzanan ilgi alanları yaratılacak. Taş binaların restorasyonları desteklenecek, Fevzipaşa Mahallesi’nin ara sokakları sanat sokakları haline gelecek. Foça Belediye Meydanı kendisine yakışır ışıklı bir havuz ve çevresi çiçeklerle donatılacak.”

150 KONUTLUK HAVUZLU AQUA PARKLI FOÇA KENT

“Yeni Bağarası - Bağarası – Gerenköy hattında öncelikle 150 konutluk bir Foça Kent oluşturacağız. Belediye destekli 5 -10 bin lira peşinatlı 500-700 lira aylık ödemeli konut üreteceğiz. Burada yapılacak yüzme havuzu ve aqua park ile çevrenin sosyal hayatını hareketlendireceğiz. Bu konutların ödemelerinin yüzde ellisinin geri dönüşünü takiben yeni konutlarla projeyi genişleteceğiz.”

“Foça Zeytin markasıyla kooperatif yöntemiyle zeytin ve yağımızı pazarlayacağız. Domatesi ve diğer ürünleri değerlendireceğiz. Yeni iş olanaklarıyla Belediye’yi iş kapısı olmaktan çıkaracağız. Bağ Kent Limited Şirketi ticarethane haline gelecek.. Beş yıl içinde iş ve aş sorununu çözeceğiz. Foça Yenifoça bölgesini turizm merkezi haline getireceğiz.”

BEŞ YIL SONRA HALK İSTERSE ADAY OLACAĞIM

“Dört şube müdürlüğü eliyle tüm belediye işleri yerinden yönetilecek. Şube müdürleri hakkında altı ayda bir kamuoyu araştırması yapacağım. Kamuoyundan iki kez olumsuz oy alan şube müdürüne görevi bıraktıracağım”

“Ben Foçalılardan sadece beş yıl için yetki istiyorum. Beş yıl sonunda sandık kurulacak ve halk isterse aday olacağım”

BELGE GETİRİN SİYASİ HAYATIMI BİTİREYİM

“Hakkımda eski şirketim ve üretici firma arasında mahkemelik olduğum yönünde çıkarılan söylentileri esefle kınıyorum. Çok net ifade etmek isterim ki bu firmayla problemim yoktur. Mayıs ayında yaptığımız bir protokol var. Bu protokolle belirlenen plan dahilinde piyasalardan alacaklarımız tahsil ediliyor ve ödemelerimiz düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Konuyla ilgili olarak İl Başkanımızın avukat kardeşi aracılığıyla dava açıldığı söylentileri kesinlikle asılsızdır. Buna dair belge getirilsin, derhal siyasi hayatımı noktalayacağım” dedi.

Basın mensuplarının güncel konulara ilişkin sorularının ardından toplantı sona erdi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2845
Okunma: 2845












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)