ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça CHP’de 690 üyenin Ankara’dan talebi “Adayı sandık belirlesin”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 16.11.2013    

Foça CHP’de 690 üyenin Ankara’dan talebi “Adayı sandık belirlesin”



Cumhuriyet Halk Partisi Foça İlçe örgütüne kayıtlı 690 üye ilçe başkanlığına verdikleri dilekçelerle Belediye Başkan adayının üye bazında eğilim yoklaması ile belirlenmesini talep ettiler. Aralarından seçtikleri 20 temsilciyi Ankara’ya gönderen üyeler taleplerini Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ve Genel Sekreter Bilhun Tamaylıgil aracılığıyla CHP Genel Merkezi’ne ilettiler.

“2014 Yerel seçimlerinde partimizin belediye başkan adayının partimizin 25 yıllık geleneğine uygun olarak üye bazında eğilim yoklaması ile yapılmasını istiyoruz. Bizler üç belediye başkan aday adayının değil Foça CHP İlçe örgütünün üyeleriyiz.” İbareleriyle başlayan ve parti örgütüne kayıtlı yaklaşık 1800 üyeden 690’ının imzasını taşıyan dilekçelerle genel merkezi ziyaret eden partililer konuyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptılar.



15 Kasım 2013 Cuma günü Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri’nde grup adına konuşan CHP Foça İlçe Örgütü üyesi Sedat Eryılmaz; kamuoyunu bilgilendirmek ve oluşabilecek bazı bilgi kirlenmelerini ortadan kaldırmak için bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyduklarını belirtti.

25 yıldır süren yerel iktidarlarını devam ettirmek istediklerini vurgulayan Eryılmaz; “Foça’da gelenek haline gelmiş Üye Bazında Eğilim Yoklaması” talebimizi oluşturduğumuz 20 kişilik ekiple 14 Kasım 2013 Perşembe günü CHP Genel Merkezi’ne ulaştırdık. Yerel yönetimlerden sorumlu 5 kişilik komisyon üyelerinden Genel Sekreterimiz Bilhun Tamaylıgil ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile görüştük. Dilekçelerimizin yerel yönetim komisyonunda dikkate alınacağını, aday belirlemede ahbap çavuş ilişkilerinin bittiğini, adayların Genel Merkezce bu ay sonuna kadar yapılacak anketlerle belirleneceğini, birbirine yakın yüzdelerin çıktığı yerlerde, sandık konularak üye bazında eğilim yoklaması yapılacağını bize ilettiler. Bizler partimizin itibarından ve iktidarından başka bir şey düşünmüyoruz. Kişilerle hiçbir sorunumuz yoktur. Amacımız önce yerel sonra genel seçimlerde partimizi iktidara taşımaktır“ dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2749
Okunma: 2749












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)