ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’nın en coşkulu 10 Kasım’ı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.11.2013    

Foça’nın en coşkulu 10 Kasım’ı



Ulu önder Atatürk vefatının 75. yılında İzmir’in Foça ilçesinde de yapılan törenler ve etkinliklerle anıldı. Törenlere katılımın geçmiş yıllara oranla çok büyük bir artış gösterdiği, katılımcıların meydan ve salonlara sığmadığı gözlenirken, anma programlarında hüzün yerine özlem ve coşkunun hakim olduğu dikkat çekti.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, belediye meclis üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve yüzlerce vatandaşın katılımıyla ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saat 9.u beş geçe alanda nefesler tutuldu. Sirenler çaldı. Hayat durdu.



Resmi törenin ardından bir grup İşçi Partili Andımız’ı okudu. Bazı siyasi parti üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler anıta, kırmızı beyaz karanfiller bıraktılar. Bazı yaşlı vatandaşların anıt önünde yaşlı gözlerle esas duruşa geçerek Atatürk’ü selamladığı görüldü.

Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde 10-12 Kasım tarihleri arasında açık kalacak Atatürk Fotoğrafları sergisinin açılışı yapıldı. Menemen Ticaret Odası arşivindeki 124 fotoğrafın yer aldığı sergi büyük ilgi gördü



Öğretmen ve vatandaşların katkılarıyla döktürülen hayır lokmasından alan vatandaşlar, dış camları Atatürk fotoğraflarıyla kaplı Reha Midilli Kültür Merkezi sergi holünde 20 öğrencinin canlı heykel kompozisyonu yaratarak büste çiçek takdimini hayranlıkla izledi.

OYNAMADILAR YAŞATTILAR

Öğretmen Hatice Akalın’ın yazıp yönettiği sunumunu Kadir Çetindağ ile birlikte yaptığı “Gökkuşağında Atatürk” adlı oyun ise hem duygusallığı hem coşkuyu doruklara taşıdı. Her biri profesyonellere taş çıkartan oyunlar sergileyen küçük öğrenciler izleyenlerin tabiriyle “oynamadılar yaşadılar ve sahneleri salonu hıncahınç dolduran, büyükçe bir bölümü de ayakta izlemek zorunda kalan katılımcılara yaşattılar”. Oyunda Cumhuriyet kazanımları ve Atatürk devrimleri aşçı, boyacı, sporcu ve asker gibi grupların dilinden aktarıldı. Sahnede askerlerin nişan alma sahnesini canlandırdığı sırada fon müziği olarak çalmaya başlayan Harbiye Marşı’nı salonda bulunanlar hep birlikte okumaya başladı.



Alkışlar nedeniyle sık sık kesilen ve bir saati aşan bir süre oynanan oyun sonunda alkışlar ayakta devam etti. Protokol üyeleri, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Okul Müdürü Mehmet Emin Gedikçe ile oyunu hazırlayan ve sahnelenmesinde emeği geçenleri sahneye çıkarak kutladılar.

Anma etkinlikleri; Foça Saklıbahçe Sanat Evi’nde 20’yi aşkın ressamın tabloları ile Atatürk fotoğraflarından oluşan ve 30 Kasım tarihine kadar sürecek serginin açılışıyla devam etti.



Seyfi GÜL







Okunma: 2906
Okunma: 2906












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)