ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
10 Kasım Foça’da Atatürk Günü

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.11.2013    

10 Kasım Foça’da Atatürk Günü



Atatürk; 10 Kasım 2013 Pazar günü, ebediyete intikalinin 75. yılında İzmir’in Foça İlçesi’nde gün boyu sürecek etkinliklerle anılacak.. Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, eğitim öğretim kurumları, vatandaşlarla birlikte çeşitli programlarda bir araya gelerek anma etkinliklerini ”Atatürk Günü” havasında gerçekleştirecek.

Cumhuriyet Halk Partisi ve İşçi Partisi Foça İlçe örgütleri üyeleriyle 08.30’da parti binalarında buluşup Cumhuriyet Meydanı’na yürüyecek. Burada yapılacak resmi programın ardından her iki parti mensupları kendi özel programlarını gerçekleştirecek. İlçede örgütü bulunan AKP, BBP, MHP ve diğer siyasi parti temsilcileri de resmi programa katılacak.



Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından 09.15 dolayında Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde Foça Kaymakamlığı, Foça Belediyesi, Menemen Ticaret Odası ile Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası(FESO)’nın işbirliği ile Atatürk Fotoğrafları Sergisi açılacak. Menemen Ticaret Odası arşivinde yer alan ve Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı, TBMM çalışmaları, gezileri ve özel yaşamına ait 124 adet fotoğrafının yer aldığı serginin hazırlıkları FESO Başkanı Günal Menemenli’nin gözetiminde tamamlandı. Sergi 10-12 Kasım tarihleri arasında açık kalacak.

Foça Fevzipaşa Mahallesi’nde bulunan ressam Leyla Buhara’nın Saklıbahçe Sanat Evi de 20 Atatürk tablosu ile 20 Atatürk fotoğrafının yer aldığı sergiyle “Atatürk Günü”ne katılanlar arasında. Foçalı ve İzmirli ressamların birer tablolarıyla katıldığı sergi 30 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.



Atatürk’ü anma etkinlikleri 10.30’da Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu öğrencilerinin Reha Midilli Kültür Merkezi’nde sergileyeceği “Gökkuşağında Atatürk” adlı oyunla devam edecek. Oyunla birlikte dış yüzeyindeki camlı bölümler tamamen Atatürk fotoğraflarıyla kaplanan Kültür Merkezi’nin Sergi Holü’nde kurulan Atatürk büstüne 20 öğrenciden oluşan canlı heykel ekibi çiçek sunma tablosu oluşturacak. Dışarıda ise okul öğretmenleri okul kantin işletmecisinin katkılarıyla Atatürk ve şehitler için lokma döktürecek.



Foça Belediyesi ve Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi de bir gün önceden Küçükdeniz Limanı üzerine astığı 5 x 7 metre büyüklüğündeki dev afişle, Atatürk’ü anmaya başladı. Foçalı balıkçılar, görenleri duygulandıran “1881den sonsuza Unutmadık Unutturmayacağız” ve Atatürk’ün “Bir zaman gelir beni unutmak ve unutturmak isteyen gayretler belirebilir. Fakat ektiğimiz tohumlar o kadar kuvvetlidir ki verimli neticeleri kalpleri doldurur. Ne Mutlu Türküm Diyene ” yazılı afişi Küçükdeniz’in iki yakasına gerdikleri halatla ve kendi elleriyle astılar.

Bazı gezi teknelerinin ise vatandaşlardan gelen talep üzerine Foça açıklarında yer alan ve siluetinden dolayı Atatürk Adası olarak adlandırılan Hayırsız Ada’yı görmek isteyenler için tur düzenlediği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3006
Okunma: 3006












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)