ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’dan Türk Hava Kurumu’na on genç kanat

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.11.2013    

Foça’dan Türk Hava Kurumu’na on genç kanat



İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan Halim Foçalı Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi öğrencisi on genç katıldıkları model uçak ve havacılık eğitimini başarıyla tamamlayarak THK Genç Kanatlar Topluluğu’na katıldılar. Aralarında iki kız öğrencinin de bulunduğu gençlere sertifikaları okullarında düzenlenen törenle verildi.

8 Kasım 2013 Cuma günü düzenlenen törene THK Foça Şube Başkanı Orhan Gürer, Başkan Yardımcısı Muharrem Yeşilkaya, Model Uçak Rehber Öğretmeni Coşkun Coşkuner, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ İLE YURTDIŞINDA 15 GÜN KALMA OLANAĞI

Törende bir konuşma yapan Orhan Gürer okul bünyesinde kurulan Havacılık Kolu ile işbirliği yaparak bu eğitimleri verdiklerini, her türlü araç gerecin kurum tarafından karşılandığını, amaçlarının havacılığı sevdirmek, sivil havacılık sektöründe görev alacak uçucu personelin temini ve yetiştirilmesine yardımcı olmak olduğunu söyledi. Gürer; “Burada düzenlediğimiz “Başlangıç” kursları sizlere yeni ufuklar açacaktır. THK bu kurslara katılan gençlerimize yeni olanaklar sunmaktadır. Yurtdışında bu alanda faaliyet gösteren anlaşmalı kurumlarla yaptığımız öğrenci değişim programlarımızda, bu kurslara katılanlara öncelik tanınmaktadır. Beş kıtada yer alan bu ülkelerde 15’er gün kalma imkanı sağlanmaktadır. Uluslararası Havacılık dili İngilizcedir. Bu nedenle bu dili öğrenmenizi tavsiye ederim. Hedefimiz model uçakla başladığınız havacılıkta sizleri pilot ve diğer uçak personeli olarak görmektir” dedi.

Eğitimlere katılan öğrencilerin uygulama ve gözlem maksadıyla Türk Hava Kuvvetleri Çiğli Ana Jet Üssü ile THK’nın Selçuk tesislerine götürüldüğünü belirten Gürer, okul yönetimi ve eğitmen Coşkun Coşkuner’e teşekkür etti.

Kursu başarıyla bitiren gençlere rozet, kalem, defter vb. hediyelerle birlikte sertifikalarının verilmesiyle tören sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2914
Okunma: 2914












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)