ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişiler Foçalı emekli çifti dolandırdılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.11.2013    

Telefonda kendilerini polis olarak tanıtan kişiler Foçalı emekli çifti dolandırdılar



Yaz dönemlerini İzmir’in Foça İlçesi’ndeki evlerinde geçiren emekli karı koca; kendilerini telefonda polis olarak tanıtan kişi veya kişilerce, çeşitli nedenlerle korkup paniklemelerine neden olduktan sonra banka hesaplarındaki paralarını kendi hesaplarına havale ettirerek dolandırıldı.

EŞİNİZ NEZARETTE 10 SENE YİYECEK

Foça Atatürk Mahallesi Ata Evler Sitesi’nde ki evlerinde, eşi Bağ-Kur emeklisi Pervin Ural (78) ile birlikte ikamet eden emekli Astsubay Ali Hikmet Ural (85) başlarına gelen dolandırıcılık olayını şöyle anlattı: “Olay 22 Ağustos 2013 tarihinde meydana geldi. Kahvaltı ettiğimiz sırda ev telefonumuz çaldı. Telefonu açtım. Bir erkek şahıs kendisinin Başkomiser Murat olduğunu, Foça Karakolu’ndan aradığını ve cep telefonum olup olmadığını sordu. Numaramı verdim. Bu kez oradan aradı ve bana “ Hesaplarınızdan terör örgütlerine para aktarıyorlar. Gidin bankanızdan paranızı çekin. Bu sırada telefonunuzu kapatmayın” dedi. Ben de İş Bankası Foça Şubesine gittim. Hesabımı kontrol ettim paramın yerinde olduğunu gördüm. Açık olan telefondan bu bilgiyi o şahsa da verdim. Bana 100 lira çekin yanınızda bulunsun ve para Finansbank üzerinden aktarılıyor, o bankanın şubesi nerede varsa oraya gidin demesi üzerine taksi tutarak Menemen’e gittim. Bu arada bu kişiler evde olan eşimi aramışlar. Ondanda cep telefonu numarasını öğrenmişler. “Eşiniz nezarette. 10 sene yiyecek. Terör örgütlerine para aktarıyorlar. Dediklerimizi yaparsanız Hemen bankanıza gidin ve paranızı çekin deyip hangi bankaya gideceğini sormuşlar. Vakıfbank’ta paramızın olduğunu öğrenmişler. Ben Menemen’de param ve yapılan bir işlem olmadığını söyleyince “Vakıfbank’ta paranız varmış Foça’ya dönün” dediler. Döndüm. Bu arada nezarette olduğumu duyan eşim paniklemiş. Aceleyle çıkmış. Bana dedikleri gibi telefonunu kapatmamasını söyleyerek verdikleri talimatlarla Vakıfbank Foça şubesinde olan 40.000 Tl tutarındaki paramızın 19.500 Tl sini verdikleri bir kredi kartı hesabına yatırtmışlar. “Bu işi temizleyeceğiz sakın kimseye bir şey belli etme” diye diye kalan 20.500 Tl’yi de Finansbank’ta başka bir hesaba yatırmasını söylemişler. Eşim de Foça’da Finansbank şubesi olmadığı için bir taksi tutup Menemen’e gitmiş. Kalan miktarı da verdikleri hesaba yatırmış. Parayı yatırılan hesaplarda gördükten sonra eşime “Nezaretten çıkardık. Eşiniz sizi evde bekliyor, Foça’ya dönebilirsiniz” deyip telefonu kapatmışlar. Foça’ya dönüşünde durumu anladık ve cep telefonları ile hesap numaraları belirlenen kişi veya kişilerden şikayetçi ve davacı olduk. “ dedi.



CANAN KARATAY’I ÖRNEK ALDIK HERKESE ANLATTIK

Pervin Ural da olayın eşinin anlattığı gibi olduğunu, emekli asker kişi olması ve yaşı nedeniyle hapishanede kalma korkusunun basiretini bağladığını, hiçbir şeyi gözünün görmediğini, kocasını kurtarma amacıyla sağlıklı düşünmeden denileni yapmak zorunda kaldığını anlattı. Pervin Ural; “Bu durum utanç verici. Bir süre kimselere anlatmak istemedik. Ancak son günlerde Prof. Dr. Canan Karatay’ın da benzer bir durumla karşılaşması ve durumu kamuoyuyla paylaşmasını örnek alarak açıklamaya karar verdik. Bizden başkaları da aynı durumları yaşamasın, bu durumlara düşmesin diye. Emniyet teşkilatımıza ve adalete güveniyoruz. Telefon ve hesap numaraları belli bu şahıs veya şahısları yakalayıp mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz” dedi.

Konuyla ilgili olarak beyan ve ifadelerin Foça Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2739
Okunma: 2739












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)