ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kalesi’nde bayrağın düşmesine izin vermediler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 5.11.2013    

Foça Kalesi’nde bayrağın düşmesine izin vermediler



İzmir’in Foça ilçesinde bulunan Beşkapılar Kalesi’nin burçlarında dikili Türk Bayrağı’nın ipinin koparak düşmesine dayanamayan ve yaklaşık 15 metre yükseklikteki surlarda yer alan direğe tırmanıp bayrağı yerine takan üç genç vatandaşların büyük takdirini kazandı.

Arkadaşları adına konuşan Alperen Turan (12); Yusufcan Kaan (13), ve Sefa Ercan(13) adlı iki arkadaşı ile Foça’nın Büyükdeniz bölümündeki Aşıklar Caddesi’nde yürüyüşe çıktıkları sırada kaledeki bayrağın rüzgardan etkilenerek ipinin koptuğunu ve burçların üzerine düştüğünü gördüklerini ve bu durumdan çok rahatsız olduklarını söyledi.



Foça Necla Mdilli Merkez ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi olduklarını belirten Alperen Turan; “Türk Bayrağı milletimizin sembolüdür. Kutsaldır. Dalgalandığı yerden düşmesine gönlümüz razı olmadı. Yusufcan ile Sefa arkadaşlarım kalenin arka kısmına dolanarak burçlara çıktılar. Yusufcan bayrağı alarak direğe tırmandı. Sefa’nın yardımıyla gönderdeki yerine takana kadar uğraştı. Bende onlara aşağıdan yardımcı oldum. Aynı zamanda cep telefonumla onları görüntüledim. Çok tehlikeli bir şeydi. Ama bayrak bizim sembolümüz. Düşüp ölebilirdik. Ancak öyle kalmasına izin veremezdik. Çıkıp yerine astık ve indik” dedi.

Kendilerini tebrik eden bazı Foçalılar yaptıklarının çok iyi bir şey olduğunu, ancak çok tehlikeli bir iş yaptıklarını, kendilerini tehlikeye atmadan önce ailelerine veya yetkililere bilgi vererek yardım istemelerinin daha sağlıklı olacağı konusunda uyarıda da bulundular.



Seyfi GÜL







Okunma: 3249
Okunma: 3249












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)