ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Engelsizmir 2013’ Kongresinde

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 3.11.2013    

Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Engelsizmir 2013’ Kongresinde



İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen; ‘‘ENGELSİZMİR 2013 Kongresi’’, 31 Ekim 2013 Perşembe günü, Kültürpark’ta başladı. Foça Belediyesi ve Foça Kent Konseyi de, ‘‘ENGELSİZMİR 2013 Kongresi’’ faaliyetlerine katılarak, ilçemizi temsil ediyor.

Kongresi’nin açılış gününde, Foça standını ziyaret eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve eşi Derya Demirağ; Foça Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Sermin Selçuk, Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar, Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumlusu Sinan Kılıç ve Foça Belediyesi-Foça Kent Konseyi Engelsiz Kafe Personeli Anıl Selçuk ile birlikte, anı fotoğrafı çektirdi.

‘‘ENGELSİZMİR 2013 Kongresi’’ndeki Foça standına, Foça Belediyesi Engelli Masası Sorumlusu Sinan Kılıç’ın önerisi ile, Aliağa-Yenifoça bölgesinde yapılması planlanan termik santrale karşı bir tepki olarak; ‘‘Çocuklarımızın Engelsiz Olarak Doğması İçin, Termik Santrallere Hayır’’ yazılı bir pankart asıldı. Kongre kapsamında düzenlenen spor müsabakalarından, Boccia yarışmalarına katılan; Foçalı Veli Ortak, ilk gün yarışlarında, çiftlerde 1.’lik kazanırken, BC 3 Kategorisi’nde de Pazar günü gerçekleştirilecek olan final müsabakalarına katılmaya hak kazandı.



Türkiye’deki engellilerin sorunlarını, uluslararası boyutta duyurmak ve kentsel yaşamın tüm alanlarına katılmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen; ‘‘ENGELSİZMİR 2013 Kongresi’’, 3 Kasım 2013 Pazar gününe dek sürecek.

Nüfusunun yaklaşık 8.5 milyonu engelli yurttaşlardan oluşan Türkiye’de, engellilerin sorunları, ilk kez uluslararası çapta düzenlenen bir kongre ile İzmir’de gündeme taşınacak. Büyük organizasyon için yoğun çaba harcayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda “Türkiye’de engelliler için Stratejik Plan hazırlayan ilk belediye” olacak.

ENGELSİZMİR 2013 Kongresi, engellilerin kentsel yaşamın tüm boyutlarına katılıp katkıda bulunmasının olanaklarını İzmir örneğinde tartışmaya açmayı hedefliyor. Söz konusu kongrede, İzmir’de engellilerin toplumsal yaşama daha etkin katılımına yönelik fırsatların ve uygulamaların tartışılarak ve ilgili bilim insanlarını; uluslararası, ulusal ve yerel ölçekteki örgütleri ve kurumları bir araya getirip birbirlerinin deneyimlerinden yararlanarak, yeni çözüm yollarının oluşturulması amaçlanıyor.

Kongre kapsamında, Engelsiz İzmir Stratejik Planı’nı oluşturmanın yanı sıra; Engelsiz Misafir Evi’ni hizmete açılması, engelsiz binalara Kırmızı Bayrak asılması ve kentsel dönüşüm sürecinde yeni oluşturulacak alanların engellilerin kullanabileceği hale getirilmesi için farkındalık yaratılması da hedefleniyor.

Kongrede ele alınacak konu başlıkları ise şöyle; Kentsel Dönüşüm ve Engelliler, Haklar: Eğitim, Sağlık, Tüketici Hakları, Standartlar, Evrensel Dizayn: Kentsel Tasarım, Mimari Düzenlemeler, Çevresel Mimari ve Ulaşım, Rehabilitasyon, İstihdam, Erişilebilirlik, Medya, Siyaset ve Örgütlenme, Turizm, Spor, Kültür-Sanat, Engelli Bireyin Geleceğinin Planlanması, Engelli Ailesi Olmak ve Engellilere Yönelik İyi Uygulamalar.

Not: Foça Belediyesi resmi web sayfasından alınmıştır.

Seyfi GÜL







Okunma: 4041
Okunma: 4041












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)