ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yenifoça Semt Polikliniği hizmete açıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.10.2013    

Yenifoça Semt Polikliniği hizmete açıldı



İzmir’in Foça ilçesine bağlı Yenifoça (beldesi) Mahallesi’nde semt polikliniği düzenlenen törenle hizmete girdi.

31 Ekim 2013 Perşembe günü saat 12.00’da düzenlenen açılış törenine Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, AKP Foça İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Osman Nuri Dilek, Tıbbi Hizmetler Başkanı Mustafa Kırlangıç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Handan Bakır, Foça Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Uçmaz, Hastane Müdürü İhsan Yolcu, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, sağlık çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.



FOÇA’YA 50 YATAKLI YENİ DEVLET HASTANESİ YOLDA

Başhekim Osman Uçmaz, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Kaymakam Niyazi Ulugölge yaptıkları konuşmalarda polikliniğin bölgenin önemli bir ihtiyacına cevap vereceğini belirterek emeği geçen ve katkı yapanlara teşekkür ettiler. Prof.Dr. Osman Nuri Dilek ise konuşmasının bir bölümünü Foça’da yapılacak olan yeni Devlet Hastanesi’nin durumuna ayırdı. Dilek; “Buradan müjdelemek isterim ki yeni Devlet Hastanesi’nin ihalesi yapılmış olup halen zemin etüt çalışmaları devam etmektedir. 50 yataklı olarak planlanan ancak gerektiğinde 75 yatağa çıkabilecek kapasitesiyle Foça modern bir hastaneye kavuşacaktır” dedi.

Foça Belediyesi tarafından tadilatı da yapılıp semt polikliniği olarak Sağlık Bakanlığı’na tahsis edilen eski belediye binasında 1 Çocuk, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1 Diş Hekimi görev yapacak. Dördüncü poliklinik ise kan alma, enjeksiyon ve pansuman ihtiyaçlarına cevap verecek. Foça Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyetlerini sürdürecek poliklinikte, yörenin yaz-kış nüfus durumu dikkate alınacak ve dönem ihtiyaçları göz önüne alınarak uzman doktor ve sağlık çalışanları arttırılıp azaltılacak. Dahiliye ve Aile Hekimliği uzmanlarının ise rotasyonlu olarak görev yapmaları sağlanacak. Hafta içi 08.30 – 16.30 saatleri arasında hizmet verecek binada poliklinik odaları dışında hasta kabul birimi, tuvalet, banyo, yemekhane, çay ocağı gibi bölümler yer alıyor.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından polikliniğin gezilmesiyle tören sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 4520
Okunma: 4520












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)