ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Cumhuriyeti büyük coşkuyla kutluyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.10.2013    

Foça Cumhuriyeti büyük coşkuyla kutluyor



İzmir’in Foça ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yılı coşkulu törenlerle kutlanıyor. 11 Eylül Stadı’nda yapılan resmi törenin ardından çeşitli gruplar birleşerek Demokrasi Meydanı’nda alternatif tören düzenledi. Gruplar adına yapılan basın açıklaması ardından yüzlerce kişi hep birlikte “Andımız”ı okudu.



29 Ekim 2013 saat 11.00’da 11 Eylül Stadı’nda yapılan törenlere Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı vekili Tuğamiral Sinan Azmi Tosun, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve ilçe protokolü ile birlikte bini aşkın vatandaş katıldı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ve asker, öğrenci ve vatandaşların bayramının kutlanmasının ardından Kaymakam Ulugölge bir konuşma yaptı. Niyazi Ulugölge Cumhuriyetle birlikte büyük başarılara imza atıldığını, 90 yıllık dönemin tarihin en uzun barış dönemi olduğunu, kültürümüzün dünya kültüründeki yerini almasında ulusal değerlerimizin korunması gereğine dikkat çekti. Ulugölge; “Atatürk’ün dediği gibi Ülke olarak geldiğimiz düzeyi yeterli görmemeli ve daima çalışmalıyız” dedi.



Şiirlerin okunması, halk oyunları gösterileri, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllerinin verilmesi ve bu yıl ilk kez engellilerinde yer aldığı resmi geçit töreniyle stadtaki kutlama programı sona erdi.



Saat 12.00 dolayında Demokrasi Meydanı’nda toplanan çeşitli siyasi parti ve STK temsilcileri ile yüzlerce vatandaşta, önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nı okudular. Yapılan basın açıklamasında “Tüm milli bayramlarımız gibi Cumhuriyet Bayramı’mız da milletimize yasaklanmıştır. TC ibareleri silinmiş, okullarımızdan “Andımız” kaldırılmıştır. Şimdi burada, saat 16.00’da da İzmir’de yasakları çiğneyeceğiz. Yasakları tanımıyoruz” denildi.



Gruplar hep birlikte “Andımız”ı okuduktan sonra olaysız olarak dağıldılar.

Foça’da Cumhuriyet kutlamalarına saat 19.00’da Fener Alayı ve 20.30’da Cumhuriyet Şenliği ile devam edilecek.





Seyfi GÜL







Okunma: 3057
Okunma: 3057












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)