ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Sanat Dostları cumhuriyet değerlerini konuştu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 29.10.2013    

Foça Sanat Dostları cumhuriyet değerlerini konuştu



Foça Sanat Dostları grubu 28 Ekim 2013 Pazartesi akşamı “Cumhuriyet’in Değerleri ve Bugünkü Durumu” konusuyla bir araya geldi.

Foça Balık Hali üzerindeki Balıkçı Kahvesi’nde gerçekleştirilen sürekli moderatörlüğünü Foça Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı yazar Hüseyin Yurttaş’ın yaptığı “Akşam Kahvesi Sanat Buluşmaları”nın Ekim toplantısı günün önemine binaen “Cumhuriyet’e ayrıldı. Yurttaş açış konuşmasında dünyaya örnek olmuş büyük bir Kurtuluş Savaşı’ndan yarısı sakat ve yaralı, diğer yarısı dul kadınlardan oluşan 13 milyon nüfusla çıkan Türkiye’nin Atatürk’ün önderliğinde inkılaplar ve yatırımlarla yepyeni bir devlet yaratıldığını anlattı. Çağdaş uygarlık seviyesini hedefleyen yeni Cumhuriyet’in başta demiryolları olmak üzere devlet öncülüğünde sanayileşme ve üretim alanlarında büyük işlere imza attığını belirten Yurttaş; “O zamanlar yabancıların elinde olanları millileştiren Türkiye, 90 yıl sonra elinde ne var ne yok yabancılara satar hale getirildi” dedi.



Aralarında CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak, TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş, CHP Kadın Kolları üyesi Semra Gül, Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, turizmci Sebahattin Karaca, Tarih araştırmacısı Cevat Yıldırım gibi isimlerin de yer aldığı konuşmacılar konuyla ilgili görüşlerini aktardılar.

Cumhuriyet’le “Kulluktan Yurttaşlığa, Ümmetten Millete” bir dönüşüm yaşandığını, 12 milyon nüfusla sımsıkı korunabilen sınırların bugün 76 milyonla delik deşik olduğunu, yerelde yönetimleri kazanmanın ülkeyi kurtarmaya yetmediğini, Cumhuriyet düşmanı grupların yaptığı çalışmalara karşılık Atatürk Gençliği’ni yetiştirerek çoğu kaybedilmeye yüz tutan Cumhuriyet değerlerini yeniden kazanmak gerektiğini vurgulayan konuşmacılar eğitim ve sosyal medya’nın bu yönde kullanılmasının yararına işaret ettiler.

Toplantı 15 Kasım 2013 Cuma günü başka bir konuyla buluşulması kararlaştırılarak tamamlandı.



Seyfi GÜL







Okunma: 2730
Okunma: 2730












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)