ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kocaoğlu Foça Kadın Danışma Merkezi ve Sosyal Tesislerini açtı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.10.2013    

Kocaoğlu Foça Kadın Danışma Merkezi ve Sosyal Tesislerini açtı



İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Foça Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi ile Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisleri Aziz ve Türker Kocaoğlu’nun katıldığı törenlerle hizmete girdi.

25 Ekim 2013 Cuma günü saat 17.00’da yapılan ilk tören Foça Belediye Dükkanları İş Merkezi’nin üst katında oluşturulan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi için yapıldı. Türkegül Kocaoğlu ve diğer protokol üyelerinin kestiği kurdeleyle açılışı yapılan merkezde bir koordinatör, bir hukukçu, bir psikolojik danışman ile bir çocuk gelişimi ve sorunları uzmanı görev yapacak. Haftanın her günü açık olacak merkeze şahsen ya da telefonla başvurulabilecek. Sorunları hakkında yardım almak isteyecek kadınların çocuklarının da olduğu varsayılarak merkezde ayrıca sorun dinleme süresince kullanılacak bir çocuk oyun odası da oluşturuldu.



ÜCRETSİZ OLARAK HİZMET VERECEK

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ konuşmasında “Bir ülkede kadının sorunları ne kadar çoksa toplumun sorunları da o kadar çoktur. Bugün için bir gereksinme olan bu merkezi her sosyal kesimden kadınların bilgilendirilmeleri, bilinçlendirilmeleri, desteklenmeleri,, güçlendirilmeleri amacıyla açıyoruz. Merkez ücretsiz olarak, hukuksal bilgilendirme ve psikolojik danışmanlık yapacaktır” derken Türkegül Kocaoğlu kadınların kızkardeşlik bilincine vurgu yaparak “Foça kadınlarının zaten varolan kızkardeşlik bilincinin çoğalarak dalga dalga yayılmasını diliyorum. Tıpkı Foça denizinin eşsiz dalgaları gibi” dedi.



Saat 18.00’da yapılan Foça Belediyesi Denizkent Sosyal Tesisi’nin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Türkiye Otelciler Federasyonu(TÜROFED) Başkan yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği(ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Foça Emniyet Müdürü Bahadır İçmeğiz, Milli Eğpitim Müdürü Celal Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, İzmir’in CHP’li belediye başkanlarının eşleri, CHP’nin bazı İzmir ilçe ve kadın kolları başkanları, bazı siyasi parti ve STK’ların Foça İlçe başkanları ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Sosyal Tesis açılışında konuşan Mehmet İşler; Gökhan Demirağ, Niyazi Ulugölge ve Aziz Kocaoğlu Foça’nın turistik ve tarihi değerlerinin ortaya çıkarılarak sırayla turizme kazandırıldığını, Club Med’in bürokratik işlemlerinin tamamlanması ve yakın zamanda açılması için gayret sarf edildiğini söylediler.

Mehmet İşler; İzmir’e gelen tüm turistlerin yüzde birbuçuğunu Foça Belediyesi’nin sahibi olduğu Clup Phakaia’nın getirdiğini, daha önce faaliyette olan Clup Med’in ise yüzde ikibuçukluk bir paya sahipken kapatıldığını söyledi. İşler; “Bugün bu sosyal tesisler ile birlikte yine bir kıvılcım yakıldı. Bunun önderliğini İzmir BŞB ve Foça Belediyeleri yaptı” dedi.



CLUP MED’İN PLANLARINI FOÇA BELEDİYESİ YAPIYOR

Atıl durumdayken binayı kendilerine devreden Denizkent Yapı Kooperatifi’ne teşekkür ederek konuşmasına başlayan Demirağ; Bağarası’nda bir tahıl kurutma tesisi ile güzel bir sporcu evi yaptıklarını, yakında onları da çiftçi ve sporcuların hizmetine sunacaklarını belirttikten sonra “en büyük sorunumuz olan Clup Med için göreve kısa süre önce başlayan kaymakamımız yeni bir vizyon çizdi. Tesisin planlarının yapılması için bakanlık nezdinde bizi yetkilendirdi. Planları biz yapıyoruz. İnşallah kısa sürede de açılmasını sağlarız” dedi.

Club Med’in yanı sıra surlar ve tarihi mekanların restorasyonlarının devam ettiğini anlatan ve katkıları için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Kaymakam Niyazi Ulugölge ise “Bu çalışmalar tamamlandığında Foça güzellikleriyle, sakinliğiyle adından çok daha fazla söz edilen marka bir turizm kenti olacaktır” dedi.



Aziz Kocaoğlu; Gökhan Demirağ ile 10 yıldır birlikte çalıştıklarını, ağbi-kardeş gibi olduklarını, onun gece gündüz kendisini zorlayarak bu eserleri hayata geçirdiğini anlattı.

NEDENSE BORNOVA’YA DOĞRU KAYIYORUZ

Kocaoğlu konuşmasını yaparken bir ara dili sürçtü ve “Sayın Kaymakam’ın (Foça’ya diyeceği yerde) Bornova’ya yapacağı hizmet” sözlerini “ Nedense Bornova’ya doğru kayıyoruz. Ne varsa?” diyerek toparlaması uzun süre alkışlandı.

ON SENEDİR ALT YAPIYLA UĞRAŞIYORUZ

Alkışlar sonrası konuşmasını sürdüren Kocaoğlu; “Turizmin ilk başladığı kent İzmir. Ama süreç içerisinde bir durgunluk yaşadık. Bu durgunluğu eksikliği aşmak için bir yol haritası yaptık. Akıl ve bilimi kullandık. Öncelikleri belirledik. 500 proje yaptık. Bunları doğru kaynak kullanımı ile yürütüyoruz. Dokuz ilçemiz vardı, 30 ilçe olduk. Tüm seçilmişleri ve kurumlarıyla birlikte saniyeleri bile değerlendirerek bu kenti kalkındırmaya çalışıyoruz. Bazısı bizden ve müteahhitten kaynaklanan eksiklerimiz var. Ama problemleri çözmek için iyi niyetle çalışmaları sürdürüyoruz. İzmir’in, Kemeraltı’nın ve diğer tarihi mekanların tozunu silkeleyerek güzelleştirmemiz lazım. Ama 10 senedir altyapıyla uğraşıyoruz. 10 senedir tarihi mekanları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Arıtma ve çevre yatırımlarıyla uğraşıyoruz. 10 senedir kültür sanat merkezleri gibi yapıları kurmaya çalışıyoruz. Aliağa-Menderes gibi, metro gibi tramvay gibi ulaşım çözümleriyle uğraşıyoruz. 1450 otobüsü yeniledik. Alt yapı çalışmalarını yüzde doksanın üzerinde tamamladık.

TÜRKİYE’DE FİNANS YAPISI EN İYİ KURUMUZ

“Borçlanmamızı azalttık. Türkiye’de finans yapısı en iyi birinci kurumuz. Foça’da arazi yollarından, köylerin problemlerine varıncaya kadar birçok şey yapıyoruz. Mısır kurutma tesisini ilk kez burada yaptık. Küçük Menderes’e de yapacağız. Bu kentte yaşayan insanların lokmasını büyütmekten sorumluyuz. Agora –Kemeraltı- Kadifekale aksı dışında Foça kazılarına destek veriyoruz. Surları belirli bir noktaya getirdik. Yel değirmenlerini de toparlamamız gerekiyor”.

ANTİK TİYATROYU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

“Yapmamız gereken en önemli iş yel değirmenlerinin altındaki antik tiyatroyu ortaya çıkartmak. 5000 yıllık kentin tiyatrosunu yaptığımızda cazibesini daha da arttırmış olacağız. Sit problemleri var, belli yerlerin kanalizasyonları var. Başkanlarımızla önümüzdeki süreçte bu sorunları aşmak için çalışacağız. Bizi biz yapan değerleri korumak zorundayız. Uyanık olmak, birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Halk olarak bunları başarmak durumundayız” dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Panoramik olarak Foça’yı en güzel gören noktalardan birinde kurulu 9 odalı otel ile restoran kafe bölümlerinden oluşan Sosyal Tesisin bahçesinde konuklara canlı müzik eşliğinde kokteyl verildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3501
Okunma: 3501












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)