ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça HEM’in Yunanca kursuna büyük ilgi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.10.2013    

Foça HEM’in Yunanca kursuna büyük ilgi



İzmir’in turistik ilçesi Foça’da vatandaşlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı Yunanca Dil Kursu’na büyük ilgi gösteriyor. Haftanın iki günü ve tek sınıf olarak planlanan kurs, aşırı ilgi nedeniyle dört gün ve iki sınıf olarak yeniden düzenlendi.

Bedia Midilli İlköğretim Okulu’nda bir sınıfın Pazartesi – Çarşamba, diğer sınıfın Salı-Perşembe günleri devam ettiği Yunanca Kursu saat 18.00’da başlıyor. 22 Ekim 2013 tarihinde başlayan, halen 52 öğrencisi bulunan ve ikinci sınıfın açılmasıyla varolan müracaatların kayda dönüşerek sayının daha da artacağı düşünülen kurs Mart 2014 sonuna kadar devam edecek.



Tamamen ücretsiz olan kursun öğretmenliğini yapan Ruhi İyigün, gramer, okuma-yazma, günlük konuşmalar, adres sorma ve tarif etme gibi önceliklerle birlikte, temel Yunancanın biraz daha üst seviyesinde bir eğitimi amaçladıklarını söyledi.

Ruhi İyigün; “160 saatlik bir eğitim programımız var. Bu programla ilçemize gelen çok sayıda Yunanlı ile iletişim sağlamak istiyoruz. Ayrıca kökenleri itibariyle Foça’da yaşayan çok sayıda mübadil var. Onların dil seviyelerini yükseltmek, Yunan komşularımızla gerek onların gelişlerinde gerekse bizlerin adalar ve Yunanistan’a gidişlerimizde kolay anlaşmak istiyoruz. Ben de ikinci kuşak mübadil bir ailenin çocuğuyum. Aileden bildiğim Yunancayı daha sonra aldığım başlangıç ve ileri seviye eğitimleriyle pekiştirdim. Şimdi de bu bilgileri Foçalılara aktararak katkı yapmaya çalışıyorum. Kurs gerçekten büyük ilgi görüyor ve gelenler büyük bir dikkatle öğrenmeye çabalıyor. Her meslek ve yaş grubundan katılımcılar var. Bu da beni çok mutlu ediyor” Dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3570
Okunma: 3570












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)