ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça kurban derisi bağışları için yine THK’yı seçti

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.10.2013    

Foça kurban derisi bağışları için yine THK’yı seçti



İzmir’in Foça ilçesi ve bağlılarında Kurban kesen vatandaşlar deri bağışı için yine Türk Hava Kurumu’nu tercih etti. Derilerin değerlendirilmesi sonucu THK’na 23 bin 80 Tl katkı sağlandı.

Kurban bayramı öncesi yayımlanan 4 Ekim 2013 tarihli genelgeyle deri toplama yetkisinin kamu yararına çalışan tüm dernekleri kapsayacak şekilde genişletildiğini, ancak bazı art niyetli çevrelerin bu genelgeyle “THK’nun yetkisi elinden alındı” şeklinde yönlendirme yaptıklarını belirten THK Foça Şube Başkanı Orhan Gürer buna rağmen yöre halkının kendilerine büyük teveccüh gösterdiğini söyledi.



Orhan Gürer; “ Bu yıl, bin 330 (binüçyüzotuz) koyun, 50 keçi, 43 sığır derisi bağışlandı. Toplam 23.080 Tl gelir elde edildi. Daha önceki yıllarda bu gelirin yüzde kırkı kuruma kalırken bu yıl tamamı genel bütçeye aktarıldı. Yapılan aleyhte propagandalar sonucu Menemen ve Dikili ile bazı diğer yerleşim birimlerinde THK’na hiç bağış yapılmayan yerler olduğunu tespit ettik. Bizim bölgemizde de tereddüdü olan bazı vatandaşları belge göstererek ikna ettik. Buna rağmen bazıları ibadet yerlerinde görevli, ancak mülki amirin bilgi ve izni dışında deri toplayan şahıs ve derneklerle ilgili olarak Foça Kaymakamlığı’na bildirimde bulunduk. Şube olarak bizim işlemlerimiz Şube Saymanı’mız Muharrem Yeşilkaya’nın koordinesinde ve Genç Kanatlar Topluluğu üyesi gençlerimizin gönüllü yardım ve çabalarıyla gerçekleştirildi. Makbuz karşılığı deriler teslim alındı. Bugüne kadar gelmiş geçmiş tüm Belediye Başkanları gibi mevcut başkan Gökhan Demirağ ve belediye çalışanları da destek verdiler. Kendilerine ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onların katkıları ile Türkiye’de en düşük toplama maliyet oranıyla faaliyetlerimizi yaptık” dedi.

Orhan Gürer, yöre halkının kurum faaliyetleri hakkında bilgilendirilmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini ve yerinde bilgi sahibi olmalarını sağlayacaklarını sözlerine ekledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2549
Okunma: 2549












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)