ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İşçi Partisi’nden Foça Belediye Başkanlığı’na iddialı aday

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 13.10.2013    

İşçi Partisi’nden Foça Belediye Başkanlığı’na iddialı aday



İzmir’in Foça İlçesi Belediye Başkanlığı’na beşinci aday adayı İşçi Partisi’nden geldi.

Emekli Deniz Kıdemli Albay Yavuz Efe’nin adaylığı 200’e yakın partilinin hazır bulunduğu coşkulu dosya teslim ve adaylık açıklama töreniyle ilan edildi.

Foça’da daha önce üç CHP’li ve bir BBP’’li başkanlığa talip olmuş, ancak hiçbiri için bu tür bir tören yapılmamıştı. Yavuz Efe 12 Ekim 2013 Cumartesi günü öğle saatlerinde önce İşçi Partisi Foça İlçe Binasına gelerek Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Amil Peçel’e adaylık başvurusu dosyasını teslim etti. Başvuruyu memnuniyetle kabul ettiklerini belirten Peçel örgüt olarak adaylarının sonuna kadar yanında olacaklarını ifade etti.



İşçi Partisi İzmir İl Başkanı Tugay Şen, İl Yönetim Kurulu Üyesi Talat Özdemir, Milli Merkez İzmir Yürütme Kurulu Başkanı Erdoğan Özer İle birlikte Reha Midilli Kültür Merkezi’ne gelen Efe, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve sonrasında özgeçmişinin okunmasının ardından kürsüye geldi. Neden İşçi Partili olduğunu ve neden Foça Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu anlattı.

Yavuz Efe; 1985 yılında bir elini silaha diğer elini arkadaşının beline sararak asker yemini ettiğini, 27 yıl boyunca bu yeminle yaşadığını, 2012 yılında emekli olup üniformayı çıkardıktan sonra askerliğin bittiğini, ancak vatan için ülkenin geleceği için çocuklar için görevinin bitmediğini, bu yemini devam ettirebileceği yegane yerin İşçi Partisi olduğunu tespit ettiğini söyledi.

SİLİVRİ HASDAL MAMAK KAHRAMANLARINA EN BÜYÜK DESTEK İP’DEN

“Atatürk ilke ve inkılapları ve Kemalist felsefeden asla vazgeçmeyen, Silivri’de Hasdal’da Mamak’ta yatan kahramanlara en büyük desteği veren İşçi Partisi’dir. Bu yüzden İşçi Partisi’ndeyim” diyen Yavuz Efe sözlerine “Atamızın “Güzel İzmir” diye nitelediği şehrin en güzel ilçesi olan Foça’da halkın hizmetinde çalışacak olmam benim için bir onurdur” diyerek devam etti.

KUL HAKKI YETİM HAKKI YEMEYECEĞİM YEDİRTMEYECEĞİM

Yavuz Efe; “Kul hakkı, yetim hakkı yemeden, yedirtmeden, halkla içi içe iletişim halinde proaktif bir belediyecilik sergileyerek her an sokakta olmak üzere sistemli bir çalışma anlayışı içerisinde olacağıma söz veriyorum. Ve yine söz veriyorum ki Foça halkı merkeze en uzak yerindeki vatandaşına da en yakın noktadaki vatandaşa da aynı değere ve eşit hizmet verecek bir anlayışta olacağım. Foça halkının sorunlarını çözmek için, yapılamayanları yapmak için, halkın gelir seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltmek için, evlatlarının geleceğinin garantisini yaratmak için, Foça turizmini dünya standartlarına çıkarmak için, Foça’nın mavisini yeşilini korumak için, kaynakları halkın geneline en uygun şekilde yaymak için, kurumlar arasında kaybolmuş diyaloğu yeniden kurmak için, balıkçımız, esnafımız, emeklimiz, çiftçimiz, emekçimiz, yaşlımız, gencimiz, öğrencimiz, tatilcimiz, yazlıkçımız, askerimiz kısaca her vatandaşımız için, Foça’da bulunan ve günden güne sayısı artan sokak hayvanları için, Foça’nın öne çıkan bir marka olması için buradayım. Projelerimiz iki kategoride gruplanmıştır. 1. Sorunların çözüm projeleri. 2. Gelişim projeleri.

DİĞER PARTİ VE ADAYLARA ÇAĞRI

“2014 seçimlerinde şahsi çıkarlarını düşünmeden ve bu yolda yapılacak teklifleri kabul etmeden tüm Foça halkının geleceğini düşünerek oy kullanacaklarından şüphem yoktur. Son 20-25 yıldır nereden nereye geldikleri, ya da gelemediklerini düşünerek, vizyonu olan, çocuklarının geleceğini hazırlayacak kişiyi seçeceklerine inanıyorum. Seçim kampanyası süresince etik olmayan davranış ve hareketlerden, iftira, karalama gibi basit ve seviyesiz usullerden uzak, çevre ve ses kirliliği konusunda uyum içerisinde olmayı diğer parti ve adaylarına teklif ediyorum.”

“Seçildiğim takdirde Foça halkı için bıkmadan yorulmadan bilimsellikten ve doğruluktan sapmadan halk ile el ele, en iyisini en güzelini hiçbir ayrım gözetmeksizin, yapmak için Ata’mızın bize verdiği emaneti daha iyi bir seviyeye taşımak için tüm gücümle çalışacağıma söz veriyorum ve Foça belediye başkan aday adaylığımı huzurunuzda açıklıyorum” dedi.

MUSTAFA KEMALİN ASKERLERİNİN KARARGAHI İP’DİR

Efe’nin salonu dolduranların ayakta alkışlarıyla sona eren konuşmasının ardından İP İzmir İl Başkanı Tugay Şen kürsüye geldi. Sevgili “Mustafa Kemal’in Askerleri” sözleriyle hitap ettiği Foçalılara Yargıtay’ın Balyoz davası hakkındaki kararları, güncel politika ve olaylar ile başkan aday adayı Yavuz Efe hakkında ki görüşlerini aktardı. Şen “Bugün Mustafa Kemal’in askerlerinin karargahı İşçi Partisi’dir” dedi.

Törenin ardından katılımcılara Reha Midilli Kültür Merkezi giriş holünde bir tanışma kokteyli verildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 4495
Okunma: 4495












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)