ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Açık Cezaevi Süt İşleme Tesisi törenle açıldı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.10.2013    

Foça Açık Cezaevi Süt İşleme Tesisi törenle açıldı



Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde kurulan FOCE Süt İşleme Tesisi 11 Ekim 2013 Cuma günü yapılan törenle hizmete açıldı.

2013 yılında yaklaşık 3 milyon Tl yatırımla,1500 metrekare kapalı alan üzerine kurulan, günlük 20 ton süt işlenen tesisin açılışına Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş, Başsavcı Vekili Yusuf Arslan, İzmir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Akar Karasu, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Cumhuriyet Başsavcısı Ali Zorlu, bazı genel müdür yardımcıları, hakim ve savcılar, Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmail Şahin ve bölgede bulunan cezaevlerinin müdürleri ile bazı üretici kurum temsilcileri katıldı.



Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Foça Açık Cezaevini tanıtıcı video sunumunun ardından açılış konuşmasını İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş yaptı. Tesisin gerçekten iddialı, birinci sınıf modern bir tesis olduğunu, ürünlerinin satış reyonlarında ciddi oranda talep gördüğünü belirten Baş, tesisin ülkeye olduğu kadar burada kalan hükümlülerin sosyal hayata uyum süreçlerine ve meslek edinmelerine büyük katkı yaptığını dile getirdi.

Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da konuşmasında çağdaş infaz anlayışının hükümlü ve tutukluların dört duvar arasında tutulmasıyla değil sosyalleşerek, üretime katılarak sağlanması yönünde olduğunu belirtti.

Yıldırım; “Artık hükümlü ve tutukluların dört duvar arasında cezalarını infaz etme anlayışından, ülkemizde, diğer tüm çağdaş ülkeler gibi çıkmıştır. Bu gün bu tesisler tamamen bu amaca hizmet etmek üzere inşa edilmişlerdir. Türkiye’de hali hazırda 233 iş yurdu müdürlüğü bünyesinde 10 bine yakın tutuklu ve hükümlü faaliyetlere katılarak bir meslek öğrenmekte ve üretime aktif olarak katılmaktadırlar. Bu rakam yılda 27 bini bulmaktadır. Yani biz bu kadar kişiyi cezasının infazı içerisinde üretime katıyoruz, sosyalleşmelerini ve sosyal hayata hazır hale gelmelerini temin ediyoruz. Biz ceza infaz kurumu ve buralarda tesis yapmakla övünmüyoruz. Bizler cezalarını infaz eden hükümlü ve tutukluların daha insani koşullarda barınabilecekleri yapılarla ve hayata daha iyi hazırlanabilecekleri iş yurdu atölyeleri ve bu tür tesisleri yapmakla övünüyoruz. Buradaki insanlar yarın sokaklarımızda iç içe yaşayacağımız bizim insanlarımız. Biliyoruz ki üretime yönelen eller bir daha asla suç işlemezler. Bugün itibariyle Türkiye’de 138 bin 901 tutuklu ve hükümlümüz var. Bu rakam üzerinde iyi çalışılması gereken bir büyüklüğü ifade ediyor. Adalet Bakanlığı’nın genel politikası içinde bizler bu büyük grubu hayata hazırlamanın çabası içindeyiz ve olmaya devam edeceğiz. Tesislerimiz çevremizde bu sahada çalışan vatandaşlarımıza da örnek teşkil edecek güzellikte tesisler olmuştur. Buda bizim isimlendirmediğimiz bir başka misyonumuz olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, kurumum ve memleketimize hayırlı olsun” dedi.



Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Pastörizasyon alanı, 3 inkübasyon, tereyağı, 2 paketleme odası, 4 adet soğuk hava deposu, 1 adet laboratuvar, kimyasal madde, sarf malzeme depoları, süt alım ünitesi ve buhar kazanı odalarından oluşan tesis tüm katılımcılara ayrı ayrı hijyenik kıyafetler giydirilerek ve hijyen bariyerinden geçirilerek gezdirildi. 2 Gıda Mühendisi, 6 infaz koruma memuru ve 44 hükümlünün çalıştığı tesis hakkında ayrıntılı bilgi verilerek üretim sırasında birimler gösterildi. Kurum bünyesinde beslenen hayvanların yanı sıra Gerenköy Tarım ve Hayvancılık Kooperatifi’nce temin edilen ve her aşaması kontrol edilen sütlerden yapılan peynir çeşitleri, tereyağı, yoğurt, ayran, lor gibi ürünlerin tadımı yapıldı.

Tesisin gezilmesinin ardından katılımcılar Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan ayrıldılar.

Seyfi GÜL







Okunma: 4351
Okunma: 4351












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)