ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kent Konseyi Kaz ve Madra Dağları için meydanda

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.10.2013    

Foça Kent Konseyi Kaz ve Madra Dağları için meydanda



Türkiye Kent Konseyleri Birliği üyesi Kent Konseyleri, 10 Ekim 2013 Perşembe günü saat 10.00’da Kaz ve Madra Dağlarında uygulanan maden talanına ve kurulması planlanan HES’lere dikkat çekmek için aynı pankart ve basın açıklaması ile meydanlara çıktılar.

Burhaniye’de 31 Mart 2013 tarihinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın da katılımı ile gerçekleşen 10. Kent Konseyleri Platformu Toplantısı’nda alınan ve sonuç bildirgesinde yer alan karar gereği tüm kent konseyleri bugün saat 10.00’da ortak basın açıklaması yaptılar.

Foça Demokrasi Meydanı’nda Foça Kent Konseyi Genel Sekreteri Göksel Acar tarafından okunan bildiride Kaz Dağı ve Madra Dağı’nda yaşamın altından daha değerli olduğu vurgulanarak altın çıkarılması ve Hidroelektrik Santralleri kurulması doğa cinayeti olarak tanımlandı.



Türkiye Kent Konseyleri 10. Dönem ve Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider imzasıyla hazırlanan bildiride zor olsa da yalnızca iki seçenek olduğu belirtilerek “Ya bundan böyle insan kendi tarihini doğanın tarihinden ayırmayıp onunla bütünleşecek, ya da tarih yazmanın kendisi son bulacak. Ya insan doğanın düşünen elleriyle hiç ayrılmamasına yeniden buluşacak. Ya da kendisinin katili olacak. Ya ölü yıldızlara bile hayatı taşıyacağız, ya da acımasız sömürü düzeni ve ölüm, tüm hayatları yok edecek” ibarelerine yer verildi.

Her iki yörenin de barındırdıkları tarihsel, mitolojik, toplumsal, kültürel, ekolojik ve ekonomik değerleri ile yalnız Türkiye’nin değil tüm insanlığın evrensel değeri olduğuna dikkat çekilen basın açıklamasında “Tüm Türkiye’yi dağlarımızı korumak adına dayanışmaya çağırıyoruz” denildi

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, bazı belediye meclis ve kent konseyi üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşların hazır bulunduğu açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2969
Okunma: 2969












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)