ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
THK Foça Şubesi “Kurban derisi toplamaya devam ediyoruz”

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.10.2013    

THK Foça Şubesi “Kurban derisi toplamaya devam ediyoruz”



Türk Hava Kurumu Foça Şubesi Kurban Bayramı için hazırlıklarını tamamladı. Daha önceki yıllarda olduğu gibi kurban derisi ve bağırsak toplama faaliyetlerine devam edeceklerini belirten şube yetkilileri yasa ve yönetmelik değişikliği sonrası THK hakkında bazı çevrelerin çıkardığı söylentilere de açıklık getirdiler.

THK Foça Şube Başkanı Orhan Gürer; “THK’nın kurban derisi toplama yetkisi iptal edildi” şeklindeki söylentilerin asılsız olduğunu, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve bu kanun kapsamında İçişleri Bakanlığı’nca çıkarılan Yardım Toplama Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik’te de belirtildiği üzere THK’nun kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflar statüsünün ve izin almadan yardım toplamaya yetkili vasfının devam ettiğini söyledi.

Gürer; 1925 yılından beri ülke havacılığının gelişmesi için kurban derisi toplamaya devam ettiklerini, elde edilen gelirin bir bölümüyle ülkemizin ilk ve tek havacılık ve uzay üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde geleceğin uçak mühendisleri, pilotları ve uzay adamlarının büyük oranda burslu olarak eğitim gördüğünü dile getirdi.

Orhan Gürer; “Bu yardımlar sayesinde her yıl 300 bin gence yemek ve konaklama dahil ücretsiz havacılık eğitimi verilmektedir. Çıkan orman yangınlarına havadan müdahale edilmektedir. Ambulans helikopter ve uçaklar zor zamanlarda yaralı, hasta ve organ nakli yaparak halkımıza destek olmaktadır. Havacılık sanayinin gelişmesine büyük katkı yapılmaktadır. Yardımlar son kuruşuna kadar ülkemiz ve geleceğimiz için harcanmaktadır. Foça Şubesi olarak, Kurban Bayramı’nda ilçe merkezi, belde ve köylerde görev yapacak ekip ve kullanacakları ekipmanları hazırladık. Tüm yurttaşlarımızdan kurban derilerini Türk Hava Kurumu’na bağışlayarak havacılığımızın gelişmesine katkıda bulunmalarını diliyor ve bekliyoruz” dedi.

Kurban derisi toplama konusunda dikkatli olunması gereğine de dikkat çeken Gürer; “Tanınmayan, yetki ve görev kartı olmayan kişilere itibar edilmemelidir. Kişisel menfaat sağlayıcıları, uyuşturucu kullanıcıları, terör örgütü mensupları gibi kötü niyetli kişilerin belgesiz, makbuzsuz deri toplayabilecekleri gözden ırak tutulmamalıdır” sözleriyle vatandaşları uyardı.

Foça, ilçe merkezi, belde ve köylerdeki vatandaşların kurban derilerini teslim etmek üzere THK Foça Şubesi’nin 0 232 812 11 27 ve 0 532 748 39 36 no.lu telefonlarını arayabilecekleri öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2641
Okunma: 2641












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)