ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Türk Kızılayı Foça Şubesinden kurban çağrısı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.10.2013    

Türk Kızılayı Foça Şubesinden kurban çağrısı



Türk Kızılayı Foça Şube Başkanlığı yaklaşan Kurban Bayramı’nda vatandaşların kurbanlarını kendilerine vekalet vermek suretiyle kestirebileceği çağrısı yaptı. Çağrıda, vekalet başvurularının 14 Ekim 2013 Pazartesi günü mesai bitimine kadar kabul edileceği belirtildi.

Kızılay 2013 yılı kurban vekalet bedelini yurtiçinde 575, yurtdışında 300 Tl olarak belirledi. Vatandaşlara bu bedeli 4 taksitte ödeme olanağı sağladı. Alo 168 çağrı merkezi 7 gün 24 saat vatandaşlara hizmet veriyor. Ayrıca bankalardaki 2868 Kod’lu Kızılay bağış hesapları, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki Hesabı, Kızılay Şubeleri ve Kızılay İnternet şubesi yoluyla bağışlar kabul ediliyor.



Kurbanlıkların İslami şartlara uygun olarak kesildiğini, kesim sırasında din görevlilerinin kesime eşlik ettiğini, tüm kurbanlıkların veteriner kontrolünden geçtiğini, işlemlerin hiçbir şüpheye yer verilmemesi için noter huzurunda gerçekleştirildiğini ifade eden Türk Kızılayı Foça Şubesi Başkan yardımcısı Muharrem Yeşilkaya kesimin ardından kurban etlerinin Et ve Süt Kurumu işbirliğiyle konserve haline getirilerek bir yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarında yer aldığını söyledi.

Muharrem Yeşilkaya; “Kızılay iyilikte sınır tanımayan bir kurum. Diğer faaliyetlerinin yanında vekaleten kurban kesiminde de vatandaşlarımızın hizmetinde. Tüm gerekleri yerine getirilerek kesilen kurban etleri 800’er gramlık kutularda konserve edildikten sonra Kızılay şubeleri ve Kaymakamlıklarca belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılıyor. Bağış fazla olduğunda ilk dağıtımdan arta kalan etler uygun şartlarda korunarak bir süre sonra tekrar dağıtılıyor. Bu uygulamayla Kurban Bereketi neredeyse bir yıla yayılıyor. Yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bağış yapan vatandaş dilerse kurbanının Asya, Afrika ve Balkan’larda yaşayan ihtiyaç sahiplerine de ulaştırılması sağlanıyor” dedi.

Yeşilkaya; Kurbanlarını vekalet yoluyla Foça Şubesi’ne kestirecek vatandaşların mesai saatlerinde 0 232 812 27 28 veya günün tamamında 0 532 748 39 36 No.lu telefonlara başvurabileceğini sözlerine ekledi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2701
Okunma: 2701












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)