ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzka’dan Foça bilgilendirme toplantısı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.10.2013    

İzka’dan Foça bilgilendirme toplantısı



İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı’nın tanıtımı amacıyla Foça’da bilgilendirme toplantısı düzenledi.

8 Ekim 2013 Salı günü Reha Midilli Kültür Merkezi’nde, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin açış konuşmasıyla başlayan toplantıya bazı daire müdürleri, ilçedeki Meslek Liseleri ve okul öncesi sınıfları bulunan okulların müdür ve öğretmenleri, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı yöneticileri, bazı Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, Foça Kent Konseyi Eğitim Kültür ve Engelli Meclisleri üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



İZKA Uzmanları Didem Köseoğlu ve İpek Kocaoğlu’nun sunumuyla Mali Destek Programı’nın içeriği hakkında bilgiler aktarıldıktan sonra katılımcıların konu ile ilgili soruları yanıtlandı. Hibe desteği ile ilgili başvurular için proje hazırlama yöntemleri hakkında Başvuru Rehberi dağıtıldı.

6 Aralık 2013 Cuma Akşamı saat 23.00’a kadar internet üzerinden başvuruların kabul edileceğini, 13 Aralık 2013 Cuma Saat 17.00’a kadar da projelerin teslim edilmesi gerektiğini belirten İZKA uzmanı İpek Kocaoğlu proje değerlendirmelerinin Mart 2014 ayı sonunda tamamlanacağını söyledi.

Kocaoğlu; “İzmir’de toplam 19 ilçede bu toplantıları yapıyoruz. İZKA 2013 yılı Okul Öncesi ve Mesleki Eğitim Mali Destek Programı için 20 Milyon Tl’lik bir kaynak ayırdı. Bu kaynak başarılı projelere tahsis edilecektir. İzmir’in işgücü piyasasının gereksinim duyduğu mesleklere yönelik eğitimin yenilikçi yaklaşımlar yoluyla güçlendirilmesini amaçlıyoruz. Proje başına asgari 200 bin, azami 800 bin Tl destek sağlayacağız. Hazırlanacak projelerin program önceliklerinden en az birinin kapsamına girmesi ve süresinin 12 ayı geçmemesi esas alınacaktır. Çeşitli toplantılarla konuyu anlatıyoruz. Ayrıca www.izka.org.tr adresi ile 444 35 53 no.lu telefonlarımızdan da bilgi edinilebilir. İZKA olarak İzmir’e katkıya devam ediyoruz.” Dedi.

Toplantı bazı kişi ve kurum temsilcilerinin konuyla ilgili özel sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi. Bir sonraki bilgilendirmenin Dikili’de gerçekleştirileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3642
Okunma: 3642












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)