ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foçalı minikler Hayvanları Koruma Günü’nde yürüdüler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.10.2013    

Foçalı minikler Hayvanları Koruma Günü’nde yürüdüler



4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Foça’da yapılan etkinliklere minik öğrencilerde katıldı. Hazırladıkları pankartlarla yürüyüş yapan minikler geçtikleri yerlerde büyüklerden alkış aldılar.

Gün dolayısıyla Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) üyeleri Foça Demokrasi Meydanı’nda stant açtılar. Yaptıkları çalışmaları anlattılar. Hayvan hakları tarihçesini içeren broşürler dağıttılar. Bağış ve derneğe üye kabul ettiler. Sahipleri tarafından terk edilmiş yavru kedi ve köpekleri kafes içinde sergilediler. Bakıma muhtaç haldeki bu yavruları gönüllü sahipleneceklere çağrı yaptılar.



Foça Bedia Midilli İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri öğretmenleri eşliğinde ve ellerinde “1 Kap Su 1 Kap Yemekle Kimse Zengin Olmaz”, “Hayvanları Öldürmek İnsanlığı Öldürmektir”, “Hayvanı Sev İnsanı Sev Dünyayı Sev”, “Yaşam Alanlarını Yok Ettik Yaşamalarına İzin Verelim”, “Hayvanlarında Canı Var İnsanlar Gibi”, “Hayvanları Koru Dünyayı Koru”, ”Hayvana Saygı İnsana Saygı” yazılı pankartlar olduğu halde Küçükdeniz Limanı boyunca yürüyerek Mazhar Zorlu bedestenine geldiler. Burada bir veteriner hekimden hayvan sağlığı ve bakımı konularında bilgi aldılar. Yaralı bazı hayvanların tedavilerinin yapılmasını izlediler. Daha sonra Demokrasi Meydanı’ndaki HAYAD standına gelen minikler buradaki büyüklerine destek verdiler.

Minikler meydanda ve çevre kafelerde bulunanların alkışları arasında geldikleri sahil yolundan okullarına döndüler.



Seyfi GÜL







Okunma: 2570
Okunma: 2570












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)