ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça ve Buca huzurevleri Yaşlılar Günü’nü birlikte kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.10.2013    

Foça ve Buca huzurevleri Yaşlılar Günü’nü birlikte kutladı



İzmir’in Foça İlçesi’nde 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenlendi. Sabah saatlerinde Necla Ana Huzurevi’nde yaşlılar ziyaret edildi. Öğleden sonra da Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemekli programda Foça ve Buca Huzurevi sakinleri bir arada eğlendi.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkan Vekili Osman Yurtseven, Emniyet Müdürü Bahadır İçmeğiz, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Okan Kibar, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdür Yardımcısı Metin Kurşun, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi ve vakıf Mütevelli Heyeti üyesi Osman Mert’in de katıldığı kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.



HİÇBİR YAŞLI DEVLET BANA SAHİP ÇIKMADI DİYEMEZ

Açılış konuşmasını yapan Metin Kurşun 30 Eylül Pazartesi günü başlayan Yaşlılar Haftası kutlamalarının hafta boyunca devam edeceğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın iki yıllık genç bir bakanlık olmasına rağmen güçlü bir teşkilat halinde yapılandığını ve hizmetleri geliştirerek sürdürdüğünü belirten Kurşun; “Bugün hiçbir yaşlımız benim hiç kimsem bulunmadığı halde devlet bana sahip çıkmadı diyemez. İzmir’de yedi huzureviyle 1867 kontenjanla hizmet vermekteyiz” dedi.

Ali Haydar Çelebi “yaşlılara gösterilecek sevgi ve saygı gelecek kaygılarımızı azaltacaktır” diyerek başladığı konuşmasında vakıf olarak yaşlıların hayatını kolaylaştırmak için bir nebzede olsa katkı sağladıklarına inandığını ve bu katkıların her zaman devam edeceğini söyledi.

YAŞLILARIMIZ BAŞTACIMIZ

“Elleri öpülesi yaşlılarımız, analarımız, babalarımız, teyzelerimiz, amcalarımız, dayılarımız” sözleriyle hitabettiği yaşlıların gününü kutlayarak, bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge; ülkenin refah seviyesi ile birlikte ortalama insan ömrünün, buna paralel olarak devletin sorumluluk ve yükünün de arttığını söyledi. Ulugölge; “ Çünkü yaşlılarımız bizim baş tacımız. Onların sıhhatli, esenlik içerisinde ömürlerini devam ettirmeleri sosyal devlet olarak birinci görevimizdir. Ne mutlu Foçalılara ki burada yaşlılara katkı yapan bir de Midilli Vakfı var” dedi.

Konuşmalar, birlikte yenen yemek ve müzik dinletisinin ardından tüm yaşlıları temsilen (1919 doğumlu) Zühre Gizli ile (1923 doğumlu) İsmail Yıldırıcı’ya çeşitli hediyeler verildi.

Son bölümde müzik grubunun çaldığı hareketli parçalarla piste fırlayan yaşlılar ve huzurevi çalışanları birlikte oynayarak kurtlarını döktüler.



Seyfi GÜL







Okunma: 2858
Okunma: 2858












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)