ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça festivalle motosikletçilerin vazgeçilmezi oldu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 1.10.2013    

Foça festivalle motosikletçilerin vazgeçilmezi oldu



İzmir’in Foça İlçesi Türk Chopper Motosiklet Kulübü ve Foça Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Motosiklet Festivali CCC Fest 2013’e ev sahipliği yaptı.

Daha önceki yıllarda Gümüldür’de düzenlenen festivalin beşincisi için bu yıl 26-29 Eylül 2013 tarihleri, Foça Hanedan Tatil Köyü ve yöredeki etkinlik alanları seçildi. Yunanistan ve Almanya’dan gelenlerle birlikte katılan motosikletçi sayısı bini aştı. Festivalin gerçekleştirildiği tatil köyünün dolması nedeniyle aileleriyle birlikte gelen motosikletçiler çevre ve kent merkezindeki otel ve pansiyonlara akın ettiler.



İlk günü kayıt ve kabul, son günü veda ile geçen festivalin ikinci ve üçüncü günlerinde büyük coşku yaşandı. Türkiye’deki 20 motosiklet kulübünün üyeleri kendilerine özel kıyafetleri armaları ve motor gruplarıyla dikkat çekerken, değişik kulüp üyeleri birbirleriyle tanışma fırsatı buldular. Gün boyu çeşitli yarışmalarla bir araya gelen motosikletçiler Yunanlı rock grubu Fifty Element ile Grupal Enfeksiyon’un konserleriyle eğlenceyi doruğa çıkardılar.

28 Eylül 2013 Cumartesi günü tüm motosikletçilerin katılımıyla gerçekleştirilen “Büyük Foça Turu” kenti bir uçtan diğer uca motosikletçilerle kapladı ve motor sesleriyle inletti. Foça ziyaretçilerinin bir bölümü bunlar kim, bu gürültü ne” diye soruştururken, yol kenarlarına dizilen yüzlerce kişi tur geçişinde motorcuları alkışladı.

4 günlük festival boyunca Demokrasi Meydanı ve ilçe esnafı da hareketli ve bereketli günler yaşadı.



Festivali Gümüldür’den Foça’ya transfer edecekleri zaman acaba katılım daha az mı olur diye tereddüde düştüklerini belirten Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Deniz Özek aksine daha fazla katılımla çok güzel bir festival gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türk Chopper Motosiklet Kulübü Başkanı Ali Rıza Uygur da CCC (Custom Cruiser Chopper) Fest 2013’ün ana amaçları olan, motosiklet üzerinde bir takım geliştirmeler yapan amatörlerin emeklerini sergileme ve projelerinin ilgili muhataplar tarafından fark edilmesini sağlama açısından da çok yararlı geçtiğini dile getirdi.

Ali Rıza Uygur; “Bu yıl festivalde motosiklete gönül vermiş olmayı esas alarak her tür motor kullanıcısını ve motosikleti olmasa dahi gönül vermiş herkesi kucaklayan etkinlikler dizisi gerçekleştirdik. Havasıyla, doğasıyla, iklimiyle Foça’nın, bulunduğu konum itibariyle Hanedan Tatil Köyü’nün bu iş için ideal yerler olduğunu gördük. Çok mutluyuz. Foça Belediyesi ve Başkan Demirağ her konuda yardımcı olarak bize destek verdi. Foça halkı yakın ilgi gösterdi. Herkese çok teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Foça Eylül’ünde festivalimizi daha çok ülke ve daha çok motosikletçinin katılımıyla gerçekleştirmek istiyoruz“ dedi

Dört gün boyunca kentin hemen her yerinde renkli görüntüler oluşturan motosikletçiler 29 Eylül 2013 Pazar öğle saatlerinden itibaren gruplar halinde kentten ayrıldılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 3455
Okunma: 3455












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)