ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Küçükdeniz’den bir saatte bunlar çıktı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.9.2013    

Foça Küçükdeniz’den bir saatte bunlar çıktı



Foça Belediyesi ve Foça Dalış Merkezi işbirliği ile düzenlenen çevre ve sualtı temizlik kampanyası 28 Eylül 2013 Cumartesi günü ilçede yaşayan gençlerin de katkılarıyla gerçekleştirildi.

Foça Demokrasi Meydanı ile restoran ve kafelerin yoğun olarak yer aldığı Küçükdeniz Limanı sularına tüplü dalış yapan dalgıçlar bir saatte yüzlerce kilo ağırlığında atık çıkardılar. Metal ve cam şişelerin yanı sıra halı parçaları, gres pompası, bayrak, çıpa, büyük kazan, tüpgaz hortumları, araba lastiği, plastik bidon, tencere, tava gibi mutfak eşyaları, meyve ve balık kasaları gibi atık malzemeleri çıkaran dalgıçlar planlı süreleri sona erdiği için numune toplar gibi çeşit toplamaya özen gösterdiklerini söylediler.



Dipte hala, çıkarılanın birkaç misli atığın bulunduğunu belirten Foça Dalış Merkezi eğitmenlerinden Aydın Aykut bölgeyi dört ay önce temizlediklerini, ancak her seferinde çıkanları dikkat çekmesi ve caydırıcı olması amacıyla sergiledikleri halde denize çöp atmaktan vazgeçilmediğini söyledi.

Aykut; “10 dalgıç arkadaşımız dip taraması yaparak meydanda sergilediğimiz atıkları çıkardı. Temizliği ile ün yapmış Foça denizimizin böyle kirletilmesi çok üzücü. Tüm vatandaşlarımızı denizlerimizi korumaya, tüm duyarlı vatandaşlarımızı denizi kirletenlere engel olmaya davet ediyorum” dedi.

Çıkarılan atıkların meydanda hafta sonu boyunca sergileneceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2920
Okunma: 2920












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)