ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
İzmir Esnafı Foça’da Şed kuşatacak

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 25.9.2013    

İzmir Esnafı Foça’da Şed kuşatacak



23 Eylül 2013 Pazartesi günü başlayan İzmir Ahilik Haftası etkinliklerinin finali Foça İlçesi’nde yapılacak. İzmirli genç esnaflar törenle Şed kuşatacak.

Geleneksel ahi inanç ve prensiplerini yeni esnaf arasında yaşatmaya ve hafta dolayısıyla gerçekleştirilen ziyaretlerde esnaf sorunlarını yetkililer ve kamuoyu ile paylaşmaya çalışan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) üyeleri 27 Eylül 2013 Cuma günü Foça’da buluşacak.

Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası(FESO)’nın ev sahipliğinde, saat 09.00’da başlayacak etkinliklere İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve yılın ahisi seçilen 45 yıllık oto tamircisi Yakup Demirtaş da katılacak. Foça Kaymakamı, Belediye Başkanı, Esnafı, Oda Başkanları ve Ahilik Haftası Kutlamaları Yönetmeliğindeki kurum ve kuruluş temsilcilerinin katılımı ile Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek törenin ardından çarşı esnafı ziyaret edilerek Ahilik El Kitabı ile Ahilik Nasihati Kartı dağıtımı yapılacak.



Saat 11.30’da Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Ahilik felsefesinde önemli bir yeri olan Şed Kuşatma Töreni icra edilecek. Eğitilip yetiştirilen çırakların ustalık icazetini bellerine pamuktan veya yünden yapılmış peştamal sarılarak aldıkları Şed töreni sırasında lokmada döktürülecek.

Ahiliğin bugünkü esnaf örgütlenmesinin özünü teşkil ettiğini, kendi kurul ve kurallarıyla meslek sahiplerini hem ekonomik hem de ahlaki yönden çalışma hayatına hazırlama işlevi bulunduğunu belirten FESO Başkanı Günal Menemenli ahilik geleneğini günümüzde de yaşatmaya çalıştıklarını söyledi

Menemenli; “Esnaf toplum yaşamına hep maddi hem manevi katkılar yapan vazgeçilmez bir unsurdur. Çeşitli sıkıntıları vardır. Ancak köklü gelenekleri onu geçmişten geleceğe taşımaktadır. İzmir Ahilik Haftası kutlamalarının finalini Foça’da düzenlemekten son dereceye mutluyuz. Tüm halkımızı esnafımızla birlikte olmaya ve etkinliklere katılmaya davet ediyorum” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3474
Okunma: 3474












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)