ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Gaziler Gününü coşkuyla kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 19.9.2013    

Foça Gaziler Gününü coşkuyla kutladı



İzmir’in Foça İlçesi’nde 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet meydanındaki resmi tören sonrası, şehitler ve ebediyete intikal etmiş gaziler için lokma döktürüldü.

Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, Gaziler, Şehit ve Gazi yakınları, bazı siyasi parti ve Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar, askerler ve öğrencilerin hazır bulunduğu tören 11.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Muharip Gaziler Derneği adına Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu.



ŞEHİTLER NURLANMIŞ GAZİLER ONURLANMIŞ KİŞİLERDİR

19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal’e Gazi ünvanının verildiğini, 2002 yılında 4768 sayılı kanunla 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kabul edildiğini belirten bir konuşma yapan Jandarma Okulu Kurmay Başkanı Yarbay Türker Cice “Cepheden cepheye koşarak zaferlere imza atan, Çanakkale muharebeleri sırasında göğsüne şarapnel parçaları isabet eden, Sakarya’da kaburgaları kırık bir vaziyette ordusunu yöneten, ebedi başkomutanımıza gazilik unvanının verildiği bu gün gazilerimize armağan edilmiştir. Türk milleti için şehitler nurlanmış, gaziler onurlanmış şahıslar demektir. Gazilerimiz vatan için yapılan fedakarlıkların, kazanılan zaferlerin, birlik ve beraberliğimizin, ulus bilincinin ve vatan sevgisinin sembolleridir. Gazilerimiz; sizler vatanımızı bölmek isteyen, ayrılık tohumları ekmek isteyen bölücü teröristlere kaşı yiğitçe mücadele ettiniz. Vatan topraklarında yaşıyorsak bunun aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz sayesinde olduğunun bilinci içersindeyiz. Aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi şükranla anıyoruz. Vatan size minnettardır” dedi.

Şiirlerin okunmasının ardından protokol üyeleri ellerindeki çiçekleri, öğrenciler hazırladıkları hediyeleri gazilere ve şehit yakınlarına verdiler ve bir süre sohbet ettiler.



TEMAD LOKMA DÖKTÜRDÜ

Alandaki törenin ardından gazilerle birlikte Sevgi Yolu’na yürüyen protokol, burada Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şubesi tarafından Şehitler ve Gaziler için döktürülen lokmadan yediler.

Gaziler daha sonra Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde verilen yemeğe katıldılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 3148
Okunma: 3148












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)