ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça yeni eğitim yılına törenle başladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 18.9.2013    

Foça yeni eğitim yılına törenle başladı



İzmir’in Foça İlçesi’nde 2013 -2014 Eğitim-Öğretim yılına Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu’nda yapılan törenle başlandı.

18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 10.00’da yapılan törene Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı’nı temsilen Nedret Çelebi, ilçede bulunan daire ve okul müdürleri, aileler ve öğrenciler katıldı.

Geçen yıl başarılı bir eğitim dönemi geçirdiklerini, mezun ettikleri öğrencilerin her birinin iyi puanlarla yeni okullarına yerleştiğini belirten Reha Necla Midilli İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Emin Gedikçe; “Sorumluluk taşıyan, gelişen teknolojiyi yaşam biçimi olarak benimseyen, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.



Foça Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız; bu yıl mezun ettikleri öğrenciler arasından ilk kez beşinin Fen liselerine yerleştiğini eğitimde ilçenin giderek daha başarılı bir grafik çizer hale geldiğini vurgulayarak ; “Mezun ettiğimiz son sınıflardan beşi fen liselerine, 93’ü değişik Anadolu liselerine yerleştirildi. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmadı. Merkezi sistemle yerleşemeyen çok az sayıda öğrencimizi de Cemil Midilli Endüstri Meslek Lisesi ve Yenifoça’daki Ticaret Meslek Lisesi’ne kaydederek öğrenim hayatlarını devam ettireceğiz. İlçemizin gurur kaynağı Reha Midilli Anadolu Lisesi’nden mezun olan 39 öğrencimizden 35’i çok iyi bölümler ve üniversitelerde lisans eğitimlerine, genel liselerimizden sınava giren 43 öğrenciden 13’ü dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerde, 10 tanesi iki yıllık ön lisans eğitimi veren yüksek okullarda eğitimlerine devam edeceklerdir” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim yılını kutlamasının ardından kürsüye gelen Kaymakam Niyazi Ulugölge, okuldaki eğitimin yanı sıra aile içi eğitimin önemine dikkat çekti. Ulugölge “Çocuklarımız iyi ahlaklı, dürüst, ülkesine, milletine ve devletine bağlı, güzel hizmetler yapacak donanımlara sahip bireyler olarak yetiştirilmelidir. Bu konuda öğretmenler kadar ailelerimize de sorumluluklar düşmektedir” dedi.



Konuşmaların ardından küçük bir öğrenci katılımcıların hep bir ağızdan tekrarladığı andımızı okudu. “Ne Mutlu Türküm Diyene” diyerek biten andımızın ardından öğrencinin alışkanlıkla “İyi Dersler Arkadaşlar” sözleri törende bulunanları güldürdü.

Şiirler ve öğrenci konuşmalarının ardından açılış programı bir öğrenci grubunun Adıyaman yöresi halk oyunlarından örnekler sergilemesi ve sınıfların gezilmesi ile sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3048
Okunma: 3048












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)