ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Festivalinde engelsiz yarışlar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 15.9.2013    

Foça Festivalinde engelsiz yarışlar



8. Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali’nde Engelliler kategorisinde yapılan sportif yarışmalar festivale ayrı bir renk kattı.

Foça, Menemen, Buca ve İzmir Kent Konseyleri Engelli Meclislerinin ortak çalışmasıyla bir araya gelen engelliler yumurta taşıma, çuval ve bocce yarışlarıyla hem kendileri hem aileleri ve izleyenlerine heyecanlı dakikalar yaşattılar.

Buca Kent Konseyi Engelli Meclis üyelerinden oluşan ritim gurubunun vurmalı sazlarla yaptığı şovun ardından yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları, çalıştırıcılarına kupaları ve tüm katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.



Şermin Ünay adlı vatandaşın hediye ettiği bir akülü, bir manuel, Foça Engelli Meclisi’nin hediye ettiği iki manuel engelli sandalyeleri Ilıpınar Zihinsel Engelliler okulu, öğrenci Zilan Yağız ve Gerenköylü Ali Fata’ya, Konak Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Seyit Çelebi’nin hediye ettiği yüzde yetmiş yatarlı özel akülü sandalye ise Eylem Kuşcan’ın ailesine teslim edildi.



Bir festival ortamında ilk kez yarışmalara katıldıklarını ve engellilerin çok mutlu olduğunu belirten Foça Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Şermin Selçuk bu tür faaliyetlere daha da ağırlık vereceklerini söyledi. Selçuk “Özellikle Bocce’yi geliştirmek istiyoruz. Bunun için yetkililerden kapalı spor salonunun haftada bir gün belli saatlerde bize tahsisini talep ediyoruz” dedi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2611
Okunma: 2611












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)