ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Ahmet Atakan protestosu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.9.2013    

Foça’da Ahmet Atakan protestosu



Hatay'ın Antakya İlçesi'nde ODTÜ'deki protestolara destek vermek ve 'Gezi Parkı' protestolarında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in faillerinin bulunması için düzenlenen eylemde ağır yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın faillerinin bulunması için İzmir’in Foça ilçesinde de protesto yürüyüşü yapıldı.

Romanya-Türkiye Milli maçının ardından Foça Demokrasi Meydanı’nda toplanan ve büyük çoğunluğu gençlerden oluşan 40 kişilik grup Türk bayrağı açtı, alkışlarla olayı protestoya başladı.



Önce eski Öğretmen Evi yönüne, daha sonra Reha Midilli Sevgi Yoluna dönen grup “Her Yer Taksim Her Yer Direniş” “Direne Direne Kazanacağız” “Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek” “Kavgada Düşene Dövüşene Bin Selam” sloganları attılar.

Çevrede oturanların ve bazı esnafın da alkışlarla destek verdiği grup Foça Polisi’nin aldığı güvenlik önlemleri altında yürüyüşünü Foklu Çeşme’de olaysız bitirdi.

Bazı gençler yürüyüşün ardından Demokrasi Meydanı’na dönerek buradaki basamakları tekrar gökkuşağı renklerine boyadılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2642
Okunma: 2642












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)