ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Kurtuluş Günü ve Festival coşkusunu birlikte yaşıyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 11.9.2013    

Foça Kurtuluş Günü ve Festival coşkusunu birlikte yaşıyor



İzmir’in Foça İlçesi düşman işgalinden 91. kurtuluş gününü coşkuyla kutluyor. Aynı gün (11 Eylül 2013) başlayan 8. Foça Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali ile kentteki coşkuyu ikiye katladı.

Kutlama programı sabah 09.00’da Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı söylendi.


Foça Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Av. Kadir Özgirgin, bazı siyasi parti temsilcileri, ilçede görev yapan daire amirleri, şube müdürleri, gençler ve vatandaşların yanı sıra 9 Ağustos 2012 tarihinde Foça’daki bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in babası Cengizhan Özmen de hazır bulundu.



Alandaki resmi törenin ardından gençler anıta kırmızı karanfiller bıraktılar. Kurtuluş törenlerine katılan efeler geleneksel kıyafetleri ve silahları ile ilçenin sokaklarında uygun adım yürüyüş yaparak Demokrasi Meydanı’na geldiler. Burada davul zurnanın çaldığı ege havaları eşliğinde zeybek oynadılar.



Protokolün Garnizon Komutanlığı’na tebrik ziyaretinin ardından Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge’nin de katıldığı kutlama programı 10.30-12.00 saatleri arasında Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirildi.



Demokrasi Meydanı'ndaki kutlamalara Atatürk'ün benzeri Göksel Kaya ve Şehit Hasan Furkan Özmen'in ailesi de katıldı ve büyük ilgi gördüler.

Efelerin zeybek oynamaları sırasında dayanamayıp oyuna kalkan Foçalı bayan da büyük alkış aldı.



Seyfi GÜL







Okunma: 3259
Okunma: 3259












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)