ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça örgütü CHP’nin 90. Kuruluş yıldönümünü kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 9.9.2013    

Foça örgütü CHP’nin 90. Kuruluş yıldönümünü kutladı



Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nin 90.kuruluş yıldönümü İzmir’in Foça ilçesinde de kutlandı.

9 Eylül 2013 Pazartesi günü saat 14.00’da CHP Foça İlçe binasında buluşan partililer hep birlikte Cumhuriyet Meydanı’na yürüdüler. Aralarında Belediye başkan aday adayları Osman Mert ve Celal Çankaya ile mevcut belediye meclis üyeleri ve meclis üyeliği aday adayları, gençlik ve kadın kolları başkan ve yönetim kurulları üyelerinin de bulunduğu CHP’liler Atatürk Anıtı’na çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudular.

CHP’nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kurulduğunu, 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını aldığını belirten CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer konuşmasında partinin kuruluş amaç ve gerekçelerini, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde neler başardığını ve devam eden mücadele sürecini anlattı.



90 YIL SONRA YİNE İLK GÜNÜN HEYECANIYLA

CHP’nin tarihsel kimliğinin devrimlerin birikimleri, altı ok ilkeleri ve Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir” ile İsmet İnönü’nün “Namuslularda en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır” sözlerinde öz ifadesini bulduğunu vurgulayan Biçer; “90 yıl sonra yine ilk günün heyecanı ile çağdaş Türkiye yolunda en ufak bir sapma yoktur” şeklinde konuştu.

Biçer; “amacımız her türlü ayrımcılığı reddedip insana öncelik veren, daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş, insan hak ve özgürlüklerinde ileri ülkeler düzeyine erişmiş, sosyal adalete dayalı, siyaset ve toplum yapısı sosyal adalete dayanan, yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağları güçlendirilmiş, ekonomide fırsat eşitliğini sağlamış, ekonomide sürdürülebilir ve fırtsa eşitliğine dayanan dengeli bir kalkınma sürecine girmiş, tam istihdamı hedefleyen, bilgi ekonomisine dayanan, yurttaşlarımızın güvenliğini sağlayan çıkarlarını koruyan, yurtta ve dünyada barışı amaçlayan çağdaş uygarlık düzeyine erişmiş bir Türkiye yaratmaktır.

90. yılımızı kutlarken CHP’nin tüm kadrolarıyla iktidara hazır olduğunu, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Başbakan olacağını müjdeler, güzel günlerde daha uzun yıllar dimdik ayakta kalacak gücümüz ve irademiz olduğunu bir kez daha anımsatmak isteriz. Kutlu olsun” dedi.

Katılımcılar İzmir'deki kutlamalara katılmak üzere alandan ayrıldılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2443
Okunma: 2443












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)