ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça CHP adaylarından demokratik mücadele dersleri

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 4.9.2013    

Foça CHP adaylarından demokratik mücadele dersleri



İzmir’in Foça İlçesi’nin CHP’li belediye başkan aday adayları sergiledikleri tavırlarla adeta demokrasi dersi verdiler.

İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek adaylığını aylar öncesi açıklayan Osman Mert, genel merkezin belirlediği başvuru süresinin son dakikalarında dosyasını teslim ederek yeni dönem için de aday olan mevcut başkan Gökhan Demirağ’ı makamında ziyaret ederek kutladı. Ziyarette başkan yardımcısı Osman Yurtseven, CHP ilçe sekreteri Gülhan Güzen Tutar da hazır bulundu.

3 Eylül 2013 Salı günü 14.00’da bir araya gelen çocukluk, gençlik ve aynı partiden dava arkadaşı iki aday adayının buluşmasında samimi görüntülerin yanı sıra özellikle partinin aday belirleme yöntemlerine ince göndermeler de vardı.

Seçilen kim olursa olsun parti ve kişisel olarak arkasında duracakları mesajın veren iki adaydan Osman Mert; adaylık başvurusu yapan Gökhan Demirağ’ı kutlamak için geldiğini belirterek, buluşmada basın mensuplarının bulunmasını mevcut durum hakkında kamuoyunun bilgilenmesi sebebiyle arzu ettiğini söyledi.

25 YILLIK İKTİDARDA PARTİLİ PEK ÇOK KİŞİNİN EMEĞİ VAR

Osman Mert; “Kamuoyu partinin içindeki örf adet ve gelenekleri bilmeli ve bilgi eksikliğinden kaynaklı gereksiz dedikoduların, parti içi suni gündemlerin yaratılmasına engel olunmalıdır. Bu bir hizmet yarışıdır. Burada sanki kişilerin birbirleriyle yarışı varmış, partinin içinde örgütsel anlamda bir yarış varmış havası asla ve kata bizim kabul edeceğimiz bir durum değildir. Parti içi demokrasinin işleyişinin sonunda CHP’nin Foça’da 25 yıllık iktidarını hep birlikte yaşıyoruz. Bu mücadelede partinin her kademesinde pek çok kişinin emeği vardır. Bu aşamada bunu yok saymak durumunda değiliz. Bu bir gelenektir. Sayın belediye başkanımı bu şekilde ziyaret ederek önelcikle bugüne kadar Foça’ya vermiş olduğu hizmetlere çok teşekkür etmek, ayrıca parti içi yarışımızda kendisine başarılar dilemek için buraya geldim. Parti kültür ve geleneğimiz bu işin sonunda belirlenecek bir kişiyi birlik ve beraberlik içerisinde aslolan seçim olan ideolojimizin ve sosyal demokrat yapımızın Foça’da devamı için desteklemeyi gerektirir. Parti içinde hiçbir sorun, hiçbir problem ve seçim sürecini olumsuz etkileyecek bir durum yoktur. CHP büyük partidir. Başkan ve meclis üyeliği için aday olan herkese başarılar dilerim.” Dedi.

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ HER ZAMANKİ GİBİ İŞLEYECEKTİR

Başkanlık için yeniden aday adayı olan Gökhan Demirağ da ziyaret için teşekkür etti ve amaçlarının bir önceki seçimde aldıkları oy oranının daha üzerinde bir oranla seçimi kazanmak olduğunu söyledi. Demirağ; “Parti içi demokrasi her zaman olduğu gibi işleyecektir. Yöntemin ne olduğu da çok önemli değildir. Diğer adaylar kazanan adayı sonuna kadar destekleyecektir. Birlik beraberlik içerisinde seçimlere hazırlanacağız. Yerel seçimleri kazandıktan sonra inşallah partimizin genel seçimleri kazanması için mücadele edeceğiz. Çok değerli dostum, arkadaşım Osman Mert’e de adaylığı hayırlı olsun. CHP Foça ilçe örgütünün geçmişte yaşadığı süreçleri herkes biliyor. Yine aynı şekilde süreç işleyecek partimiz seçimlere bütünlük içinde hazırlanacaktır” dedi.

İlçede aday bolluğu yaşanmasını parti için gurur verici bir durum olarak niteleyen iki aday adayı da bunu örgütün dinamizminin önemli bir göstergesi olarak nitelediler.

Seyfi GÜL







Okunma: 2667
Okunma: 2667












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)