ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Buzcu Foça’da yaşamaya devam ediyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 31.8.2013    

Buzcu Foça’da yaşamaya devam ediyor



30 Ağustos 2008 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden ve Foça’da Buzcu olarak tanınan Nihat Hüsenay için arkadaşları her ölüm ve doğum yıldönümlerinde çeşitli anma etkinlikleri düzenliyor.

Foça Spor’da top koşturan, aynı okulu ve kent yaşamını paylaşan arkadaşları, gizliden yardım ettiği ihtiyaç sahibi vatandaşlar, herkese neşe dağıtan yapısıyla edindiği gönül dostları çağrısız davetsiz toplanıyorlar.



Ölümünün 5. yılında da kendisini unutmayan o dostlar 31 Ağustos 2013 Cumartesi günü saat 11.00’da Foça Demokrasi Meydanı’nda lokma döktürdüler.

17.00’da mezarı başında buluşup dualarla ve anılarıyla anılan Hüsenay, akşam da özel olarak toplanacak arkadaş grubunun sohbetlerinde yerini alacak.

Hotel Melaike ve Foça Buz'un kurucu ve sahiplerinden olan Nihat Hüsenay, Foça-Yenifoça yolu üzerinde Sazlıca mevkiinde bindiği ticari taksinin takla atması sonucu hayatını kaybetmişti.



Arkadaşları adına konuşan Foça esnaflarından kuyumcu Birtan İskit; Hüsenay arkadaşlığının anlatılmaz, yaşanır ölçüde bambaşka bir duygu olduğunu, pek çok kişinin ölümünün ardından bir süre sonra unutulduğunu, ama onun eksikliğini her gün hissettiklerini ve sadece ölüm değil doğum yıldönümlerinde de bütün arkadaşlarının çağrısız bir araya geldiğini söyledi.

İskit; “İnsan yaşarken böyle bir dostluk dağıtmışsa ölümü mümkün olmuyor. Keyifli bir dostluk, keyifli bir arkadaşlık yaşadık. Hiç kimseyi kırmadı. 46 yıllık ömrü sevgiyle, saygıyla, insanlık öyküleriyle dolu. Çok farklı bir insandı. Ölüm yıldönümlerinde olduğu gibi doğum yıldönümlerinde de bir araya geliyoruz. Onun çok sevdiği İngiliz Burnu’na gidip ateş yakıyoruz. Yaş gününü kutluyoruz. Allah bizi onun yanına alana kadar bu kutlamalar, anmalar devam edecek” dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3801
Okunma: 3801












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)