ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 30.8.2013    

Foça 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı coşkuyla kutladı



30 Ağustos Zafer Bayramı İzmir’in Foça ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Bayram etkinliklerine sivil vatandaş ve gençlerin geçen yıllara oranla daha fazla katılımı dikkat çekti.

Kutlama etkinlikleri saat 09.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenklerin konmasıyla başladı. Foça’nın yeni kaymakamı Niyazi Ulugölge, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, askeri ve mülki erkan, bazı siyasi parti ve STK’ların temsilcileri ile büyük çoğunluğu ellerinde Türk Bayraklarıyla gelen vatandaşlar saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı hep birlikte okudular.



Foça Jandarma Okulu Komutanlığı Kurmay Başkanı Jn.Kd.Bnb.Türker Cice; “TSK’lerinin şanla şerefle dolu tarihinin en büyük zaferlerinden biri olan ve ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen 30 Ağustos zaferinin 91.yılını kutlamanın gurur ve heyecanı içindeyiz” diyerek başladı.

YA İSTİKLAL YA ÖLÜM DİREKTİFİ VE FEDAKARLIKLARIN ÖDÜLÜ

Cice; Bu zafer ulu önder Atatürk’ün “Ya İstiklal Ya Ölüm” direktifine yürekten inanan bir ulusun özgürlük yolundaki sarsılmaz azim ve iradesiyle göstermiş olduğu büyük fedakarlıkların bir ödülü, Türk Milletinin bağrından çıkan Mehmetçiğin kanı ve canıyla yazdığı, Türk Ordusu’nun kahramanlığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettiren eşsiz bir destandır. Bize bu destanı armağan eden kahramanlara karşı en büyük sorumluluğumuz, Türkiye Cumhuriyeti’ni, onun temel değerlerini, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü muhafaza ve müdafaa etmektir. Bu kazanımların elde edilmesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bayrağımızın vatanımızın her köşesinde gururla dalgalanması için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, bu uğurda bizi onurlandıran kahraman gazilerimizi de ulusça, saygı şükran ve minnetle anıyoruz. Zafer bayramının 91.yıldönümü kutlu olsun.” dedi.



Resmi törenin ardından Foçalı gençler ve sporcular Atatürk Anıtı’na kırmızı karanfiller bıraktılar. İlçenin her noktasında esnafın dükkanlarına, balıkçıların teknelerine vatandaşların evlerine bayrak astıkları görüldü.

Foça’da 30 Ağustos törenleri gündüz programı Kaymakamlıkta tebrikleşme, Jandarma Komando Okulu Müzesi’nin gezilmesi ile devam etti. Kutlamalar saat 20.00’da eski Barbaros Büfe’den başlayıp Demokrasi Meydanı’na yürüyüşle gerçekleştirilecek fener alayı ve 21.00’da Beşkapılar Kalesi’nde Kuvay-i Milliye Destanı Oratoryosu ile sürecek.



Seyfi GÜL







Okunma: 3709
Okunma: 3709












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)