ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Kızılay Foça'dan seslendi "Kan stokları eridi"

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 27.8.2013    

Kızılay Foça'dan seslendi "Kan stokları eridi"



Türk Kızılayı Kan Bağışı Tırı 24 -25 Ağustos 2013 tarihlerinde İzmir’in Foça ilçesinde gönüllü vatandaşlardan kan alımı yaptı. İki günde toplam 150 ünite kan toplanan Foça için bu sayının daha önceki alımlara oranla düşük kaldığı belirtildi.

Bir tır ve bir kan toplama minibüsü ile ilçeye gelen, sabahtan gece yarısına kadar alım yapan Kızılay ekibinde vardiya usulü dönüşümlü olarak çalışan üç doktor, 9 flebtomist ile 5 diğer personel görev yaptı.

KAN BAĞIŞINA ÇOK İHTİYAÇ VAR

İkinci gün görev yapan ekibin başkanı Doktor Ersin Benli, Ramazan ayı ve yaz sıcakları nedeniyle kan bağışlarının çok azaldığını, buna karşılık kan stoklarının neredeyse tamamen eridiğini ve sağlıklı ve gönüllü vatandaşlardan acil olarak kan bağışı yapmalarını beklediklerini söyledi.



KAN OLMADIĞINDAN AMELİYATLAR ERTELENMEKTEDİR

Ersin Benli; “Bölgede Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri Tıp Fakülteleri Hastaneleri dışındaki 156 hastanenin kan ihtiyacını Kızılay karşılamaktadır. Ancak stoklar erimiştir. Bazı hastaneler kan bulunmadığından ameliyatları ertelemektedir. Her grup kan çok değerlidir ve çok ihtiyaç vardır. Sloganımızda olduğu gibi kan kime ne zaman gerekli olacağı bilinemeyen sadece acil değil sürekli bir ihtiyaçtır Bu nedenle tüm vatandaşlarımızı ivedilikle kan bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

Mobil kan bağış ekibinin Foça’dan sonra Torbalı ilçesine geçeceği öğrenildi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2957
Okunma: 2957












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)