ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Mustafa Moroğlu’dan tam gün Foça mesaisi

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 24.8.2013    

Mustafa Moroğlu’dan tam gün Foça mesaisi



CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu 23 Ağustos 2013 Cuma günü geldiği Foça’da tüm gününü ilçeye ayırarak çeşitli sivil toplum kuruluşları, dernek ve odalar, esnaf, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Mustafa Moroğlu saat 10.00’da CHP Foça ilçe binasında partililerle buluşarak, yeni seçilen ilçe başkanı Günal Biçer ve Gençlik Kolu Başkanı Oktay Kaya’yı kutladı. Kadın Kolları Başkanı Beyhan Türker, yönetim kurulu ve bazı meclis üyelerinin de bulunduğu toplantıda ilçedeki durum ve parti çalışmaları hakkında bilgi alan Moroğlu daha sonra Belediye, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Otobüsçüleri, taksicileri, çarşı ve Demokrasi Meydanı’nda bulunan dükkanları dolaştı. Gezen, alışveriş yapan, kafelerde oturan vatandaşlarla bir araya geldi. Sorunları dinledi. Partisinin görüşlerini aktardı.



MAZERET DEĞİL SONUÇ İSTİYORUZ

Mustafa Moroğlu’nun Esnaf ve Sanatkarlar odası ziyaretine CHP Hatay Millet Vekili Hasan Akgöl, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Foça Belediye Başkan yardımcısı Orhan Bora, İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Çemrek ile CHP Foça İlçe örgütü yöneticileri de katıldı.

Moroğlu ve beraberindeki heyete esnaf ve vatandaşların sorunlarını aktaran Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli söz verildiği halde yıllardır yapılmayan sanayi sitesi, otobüsçülerin sorunları ile açılması yılan hikayesine dönen Fransız Tatil Köyü ile ilgili olarak artık mazeret değil sonuç beklediklerini dile getirdi.

TÜRBANLI’NIN DA MAHKEMEYE ATATÜRK ROZETİ TAKARAK ÇIKAN HAKİMİN DE KARARI TARTIŞILIR

Mustafa Moroğlu sorular üzerine Gezi olaylarının her kesimden herkese bazı dersler verdiğini ve bundan sonra siyasetin buradan alınan dersler doğrultusunda belirleneceğini söyledi.

Türbanlı öğretmenlerin ve memurların mahkeme kararıyla göreve dönmeleri konusuna da “Bunlar mahkeme kararlarıyla değil, toplumsal uzlaşıyla halledilmesi gereken konulardır” diye yanıtlayan Moroğlu; “Toplumun bir kesimini memnun eden, diğer bir kesimini rahatsız eden konular uzlaşıyla çözüme kavuşturulabilir. Bu konulara bireysel özgürlük diye bakmamak gerekir. Burada bir sembol durumu da var. Sembollerle görev yapan kişilerin uygulama ve kararları tartışılır. Türbanlı ya da başka bir kesimin sembollerini taşıyan bir yargıcın kararı adil de olsa bir kesim tarafından şüpheyle karşılanır. Buna Atatürk rozetiyle mahkemeye çıkan bir hakimin kararları da dahildir. Sembol taşıyan bir öğretmenin eğitimine de şüpheyle bakılır. Türkiye’yi bu duruma sürükleyen bu iktidardır.” Dedi.

Mustafa Moroğlu akşam saatlerinde Reha Midilli Kültür Merkezi’nde Foça El Emeği Takı Grubu’nun sergi açılışında bulunduktan sonra düzenlenen parti yemeğine katılmak üzere Yenifoça beldesine gitti.



Seyfi GÜL







Okunma: 3086
Okunma: 3086












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)