ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Yenifoça gece pazarında Türkiye lezzetleri

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 20.8.2013    

Yenifoça gece pazarında Türkiye lezzetleri



Foça Belediyesi ve Orijin PR Tanıtım Danışmanlığı işbirliği ile İzmir’in Foça İlçesi’ne bağlı Yeni Foça beldesinde “Lezzet Festivali” düzenlendi. Etkinliğe Türkiye’nin değişik bölgelerinden, 18 ilde kurulu firma ve üreticiler yerel ve doğal ürünleriyle katıldı.

HEM YÖRESEL, HEM DOĞAL

Yenifoça beldesi eski belediye binası önünde kurulan hem tadım hem satış yapılan standlarda ziyaretçiler, animasyon gösterileri ve yarışmalar eşliğinde eğlenceli ve sıra dışı bir alışveriş deneyimi yaşıyor.



Gümüşhane, Gaziantep, Antakya, İzmit, Siirt, Trabzon, Malatya, Adana, Isparta, Aydın, Balıkesir, Merzifon gibi il ve ilçelerin yöresel ürünleri ile yer aldığı organizasyonda ziyaretçilere sürpriz hediyeler de veriliyor.

Merzifon’un ünlü marmelatları, Siirt’in fıstığı, Trabzon’un birbirinden özel telli ve kaşar peynirleri, tereyağları, Isparta’nın gül özlü, Balıkesir’in zeytin ve zeytin ürünleri, Gümüşhane pestil ve balları gibi bilinen lezzetlerin yanı sıra yöre kadınlarının evlerinde yaptığı makarnalar, erişteler, reçeller, pekmezler, meyve şurupları da büyük ilgi görüyor.

Ödemişli Emine Bacı’nın gözleme, İzmitli pişmaniyecilerin pişmaniye yapım standları hem izlemek hem tadım için tercih ediliyor.



Foça’da yaşayanlara ve tatilcilere eğlenceli ve farklı bir alışveriş imkanı sunmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Orijin PR Tanıtım Danışmanlığı yetkilisi Sibel Önbaş, bu vesileyle Türkiye’nin lezzet ve kültürel zenginliğini de bir kez daha hatırlattıklarını söyledi.

Önbaş; “Anadolu’nun çeşitli kentlerinden gelip bölgeye yerleşenlerin memleketlerine olan özlemlerini gidermek için bile standları gezdiklerini görüyoruz. Ülkemizin lezzet zenginliklerini böyle bir etkinlikte insanlarımıza ve yurtdışından gelen ziyaretçilere ulaştırmaktan son derece mutluyuz” dedi.

16-20 Temmuz arasında gerçekleşen “Lezzet Festivali” kapsamında standlar öğleden sonra açılıyor ve gece yarısına kadar tadım ve satışa devam ediliyor.



Seyfi GÜL







Okunma: 3319
Okunma: 3319












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)