ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça şehitleri adlarına yapılan parkta ölümsüzleştiler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 10.8.2013    

Foça şehitleri adlarına yapılan parkta ölümsüzleştiler



PKK’lı teröristler tarafından 9 Ağustos 2012 tarihinde askeri servis aracına yönelik olarak gerçekleştirilen iki bombalı saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen ve Er Özkan Ateşli adına olayın meydana geldiği yerin yakınlarında yaptırılan “Şehitler Parkı” ve park içine yerleştirilen rölyef törenle açıldı.

Foça Belediyesi tarafından yaptırılan parkın açılışına şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in Mersin’den gelen babası Cengizhan, annesi Durdu, kardeşleri Samet ve Mustafa Özmen, Şehit Er Özkan Ateşli’nin İstanbul’dan gelen ağbisi Aşkın, amca oğlu Ali Ateşli ve yakınlarından Sadık Günden ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça Deniz Üssü’nü temsilen Savunma Birlikleri Komutanı Deniz Yarbay Şahin Demir, Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, olayda yaralanan emekli Astsubay Ali Ceylan, Foça Belediyesi çalışanı Muharrem Ünal, bazı siyasi parti ve STK temsilcileri, askerler ve vatandaşlar katıldı.



Yazar Hüseyin Yurttaş’ın sunduğu tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Cengizhan Özmen; 26 yaşında vatanına milletine bağlı bir evladı toprağa vermenin acı olduğunu, uykusuz geceler geçirdiğini, 11 aydır psikolojik tedavi gördüğünü, ama oğlunun Foça’da adının verildiği parkta ölümsüzleştirildiğini görünce her şeyi unuttuğunu belirterek başladığı konuşmasında olay günü Foça ve İzmirlilerin dayanışmasını gözyaşları arasında anlattı.

İZMİR HALKINA ÖLÜNCEYE KADAR MÜTEŞEKKİRİM

Cengizhan Özmen üzerinde asker resmi ve şehitlerin adlarının yazılı olduğu rölyefi göstererek; “İşte Hasan Furkan, işte Özkan Ateşli. Ölmediler. Onları kimse öldüremedi. Allah böyle istedi. Bir yıldır uyumadım. Ama şunu gördüm her şeyi unuttum. Bize en güzel bayram hediyesi bu oldu. Foça İzmir benim ikinci ailem oldu. O gün çocuklarımızı hayata döndürmek için her kesimden binlerce insanının çabalarını asla unutamıyorum. İzmir halkına ölünceye kadar müteşekkirim. Binlerce teşekkür ediyorum.” dedi.



TERÖRİSTİN SERBEST KALMASI DAHA ÜZÜCÜ

Aşkın Ateşli’nin; kardeşinin adının parka verilmesinden ve yardımlarından ötürü Gökhan Demirağ’a teşekkür konuşmasının ardından kürsüye olayda yaralanan Muharrem Ünal geldi. Ünal bir yıla yakın bir süredir geçirdiği operasyonlardan ve ailece çektikleri sıkıntılardan çok, PKK’nın dağ kadrosunda yer aldığı tespit edilen Yunus Çiçek’in delil yetersizliğinden serbest bırakılmasının kendisini üzdüğünü söyledi.

Yarbay Şahin Demir’in; “Ateşin düştüğü yer önce ailesi sonra silah arkadaşları ve Foça halkının bağrıdır. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anarken ailelerine sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz” diyerek tamamladığı konuşması sonrası kürsüye gelen Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da terörün bir insanlık suçu olduğunu vurguladı.

DALLARDA YAPRAKLARDA SOLUK ALIP VERECEKLER

Demirağ; “Terörün Foça saldırısı bütün acı verici izleriyle ortadadır ve belleklerimizdedir. Şehitlerimizi anılarından ve alınlarından öpüyoruz. Bundan sonra onlar burada dallarda yapraklarda soluk alıp verecekler. Anıları önünde saygıyla eğiliyorum. Olayda yaralanan ve büyük acılar çeken asker ve sivil arkadaşlarımızın vatan ve ulus adına nelere katlandıklarını biliyor, fedakarlıklarını şükranla anıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan duada ve rütbeli rütbesiz askerlerin ayrılırken ellerini öpmeleri sırasında şehit anne babasının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Tören şehitler için döktürülen lokma ikramıyla sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 3326
Okunma: 3326












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)