ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Esnaf Odası Başkanı’ndan bayram tatilcilerine uyarılar

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.8.2013    

Foça Esnaf Odası Başkanı’ndan bayram tatilcilerine uyarılar



Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli, bazı noktalarda araç yoğunluğunun normal günlere oranla 10 katın üzerinde arttığını belirterek. Ramazan Bayramı öncesi tatile çıkacak sürücülerden dikkatli olmalarını ve kurallara mutlaka uymalarını istedi.

İstatistiklere göre geçen yıl Ramazan Bayramı süresince bin 841 trafik kazasında 74 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 61 kişinin yaralandığını, son 6 yıldaki bayramlarda meydana gelen 118 bin 812 ölümlü yaralamalı trafik kazasında ise bin 204 kişinin yaşamını yitirdiğini, 40 bin 892 kişinin yaralandığını hatırlatan Menemenli, araç kullanacakları "Mümkünse yola 1-2 gün önceden, trafiğin az olduğu gündüz saatlerinde çıkın, yorgun ve uykusuz araç kullanmayın" sözleriyle uyardı.

YOLLARIN KRALI OLMAZ KURALI OLUR

"Sürücülerimiz yaşanan olaylardan ders alıp kurallara uysun, bu bayramda trafik canavarına dikkat etsinler. Yolların Kralı Olmaz Kuralı Olur " diyerek devam eden Menemenli dikkat edilecek kurallar ve alınması gereken tedbirleri şöyle sıraladı.

“Tatil süresince trafik yoğunluğu çok artıyor. Bu nedenle seyahatlerin, gün içinde uygun saatlere yayılarak aceleci ve telaşlı sürüşlerden kaçınmak gerekiyor. Herkes kendi şeridini kullanmalı ve özellikle emniyet şeridi ve karşı yöne ait şeridin ihlal edilmemesine herkes dikkat etmeli. Uzun mesafeli seyahatler için araçların bakım yaptırılmalı, depoya yeterli yakıt konulmalı, araç kapasitesinin üstünde yük ve yolcu alınmamalıdır”

EMNİYET KEMERİ MUTLAKA TAKILMALI

“Cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak öğelerden kaçınılmalı, yolculuk sırasında mutlaka emniyet kemeri takılmalı, artırıldı denilerek bölünmüş yolların bütün kesimlerinde hız sınırının saatte 110 kilometre olduğu gibi yanlış bir algıya kapılmamalı, yolların keskin viraj, yüksek eğim, meskun mahal veya kavşak gibi kesimlerinde hız tahdit levhaları ile belirlenmiş hız sınırları kesinlikle aşılmamalıdır”

"Ülkemizde geçen yıla göre araç sayısı yüzde 32,4, kaza sayısı yüzde 92, maddi kayıp ise yüzde 150'den fazla arttı. Türkiye, üyesi olmayı istediği AB ortalamasının 2 katı, diğer gelişmiş ülkelerin neredeyse 4 katına varan ölü sayısını hak etmiyor. Ölen insanlarımızın yüzde 16'sı 0-14 yaş grubundaki çocuklar. Bu nedenle önde ve arka koltuklarda emniyet kemerini mutlaka kullanalım. Emniyet kemeri kullanımının hayat kurtardığını herkes bilmeli”

SEVDİKLERİNİZİN BAYRAMINI ACIYA DÖNÜŞTÜRMEYİN

''Sevdiklerinize hiç ulaşamamaktansa birkaç saat geç ulaşmak daha iyidir. Kimse sevdiklerinin bayramını acıya dönüştürmesin'' diyen Menemenli, tüm vatandaşların Ramazan Bayramını kutladı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2521
Okunma: 2521












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)