ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’dan Silivri’ye gidişe otobüs sahibi korkusu

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 6.8.2013    

Foça’dan Silivri’ye gidişe otobüs sahibi korkusu



İzmir’in Foça İlçesi’nden Ergenekon Davası'nın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi 'ne gitmek için toplanan İşçi Partisi Foça İlçe örgütü üyeleri kiralanan otobüs sahibinin gitmeyi reddetmesi üzerine yola çıkamadılar. 38 kişilik grup; benzer durumdaki arkadaşları ile buluşmak üzere bir bölümü otobüs İzban hattını kullanarak diğer bölümü ise temin ettikleri özel araçlarla Konak Meydanı’na hareket etti.

5 Ağustos 2013 Pazartesi günü yapılacak duruşmalar için ortak davet ve günlerdir açtıkları standda kayıt yapan CHP ve İP’liler saat.21.00’da kalkmak üzere otobüslerde buluştular. Ancak İzmir’de ve yurdun değişik yerlerinde otobüslerin yola çıkmasına izin verilmediği haberleri üzerine 21.30 dolayına kadar beklemek zorunda kaldılar.

21.35’te hareket eden CHP’lilerin bulunduğu otobüsün, Yenifoça’ya uğradığı, buradan gelecekleri aldıktan sonra tekrar yola çıktığı, Gencelli mevkiinden başlamak üzere güvenlik güçlerince kısa aralıklarla durdurulup arama yapıldığı ve yaklaşık 60 kilometrelik yolu üçbuçuk saatte alarak Aliağa ilçesine bağlı Yeni Şakran beldesi civarına saat 00.45 dolayında ulaştığı öğrenildi.

Foça’da İP’lilerin bulunduğu diğer otobüs ise saat 23.00 dolayına kadar bekledikten sonra otobüs sahibi C.T’nin yola çıkan araçlara polis tarafından el konulduğu haberleri dolayısıyla gitmek istememesi nedeniyle boşaltıldı.



İndirildikleri yerde grup adına açıklama yapan İP Foça Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Nurhan Akova “AKP diktası doruğa ulaşmıştır. Bundan sonra gidilecek nokta krallıktır. Bunu protesto ediyoruz. Bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Yurtseverleri dışarı çıkaracağız ve hep birlikte özgürlüğe kavuşacağız. Öleceğiz ama devam edeceğiz. Bu dakikadan sonra Türkiye’nin her yeri Silivri’dir” dedikten sonra araç sahibini de eleştirdi.

Akova “ Foça’da yaşayan ama Foça’ya yakışmayan bir esnaf’la karşı karşıyayız. Protesto ediyoruz. Böylelerinden asla alışveriş yapmayacağız. Onların arabaları var ama ülkeleri olmayacak farkında değiller” dedi.

Grup “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” “Yurtseverler İçerde Hainler Dışarıda” sloganları attıktan sonra Konak Meydanı’na gitmek üzere yola çıktı.

Seyfi GÜL







Okunma: 2845
Okunma: 2845












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)