ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da Silivri için ortak davet

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 2.8.2013    

Foça’da Silivri için ortak davet



İzmir’in Foça İlçesi’nde bazı siyasi parti ve STK temsilcileri ortak basın açıklaması yaparak halkı 5 Ağustos’ta karar duruşmalarının yapılacağı Silivri’de olmaya davet etti.

1 Ağustos 2013 Perşembe günü saat 11.00’da Demokrasi Meydanı Balıkçı Heykeli önünde bir araya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği(ADD), Cumhuriyet Kadınları Derneği(CKD), Tüketici Hakları Koruma Derneği (TÜKODER), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İşçi Partisi (İP) üyeleri adına açıklamayı ADD Foça Şube Başkanı Neşe Uprak yaptı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Belediye Başkan Aday Adayı CHP’li Osman Mert, Kent Konseyi Başkanı Orhan Gürer, Foça Merkez Su ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin, Yazar Hüseyin Yurttaş, Foça Çevre Dostları Derneği, Foça Kitap Kulübü ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça şubelerinin bazı üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklaması Atatürk ve Devrim Şehitleri adına saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.



Tüm Foça halkını 5 Ağustos’ta Silivri’de tarihe tanıklık etmeye davet eden Neşe Uprak; “ Değerli yazarlarımız, gazetecilerimiz, bilim adamlarımız, seçilmiş milletvekillerimiz, siyasetçilerimiz, parti genel başkanları, ve yurtsever askerlerimiz Silivri adıyla simgeleşen zindanlarda hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde özgürlüklerinden alıkonulmuşlardır, Silivri özel Mahkemeleri eliyle yapılan tek şey tutukluların savunmalarını 2 saat gibi bir zamanla kısıtlamak, yalancı ve gizli tanıklarla, sahte belgelerle kamu oyunun algısını yanıltarak ve hukuku çiğneyerek haklarını gasp etmek olmuştur.” dedi.

Bundan önce 13 Aralık, 18 Şubat ve 8 Nisan’da Silivri için hep birlikte direndiklerini, Haziran’da Taksim’de korku duvarlarını yıktıklarını vurgulayan Uprak sözlerine “Adalete olan inancımızı yitirmedik, Yitirmekte istemiyoruz. Hukuksuzluğu ilke edinenler, haksızlık ve hukuksuzluk yapanlar unutmasınlar ki gün gelir hiçe saydıkları hukuk kuralları onlara da lazım olur” diyerek devam etti ve vatandaşlara “Haydi vatanseverler hep beraber Silivri’ye gidelim. Ergenekon tertibini yerle bir edelim. Türkiye’mizi özgürleştirelim. 5 Ağustos’ta Silivri’de olmak vatan borcudur.” diye seslendi.

Alkışlarla sona eren konuşmanın ardından katılımcılar “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” “Yurtseverler Çıkacak İktidar Olacak” “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganları attılar.

Parti ve STK bayraklarının bulunmadığı ve sadece bir kişinin Türk Bayrağı taşıdığı basın açıklaması; Silivri’ye araçların 4 Ağustos 2013 Saat 21.30’da Foça Pazaryerinden kalkacağı, aynı gün öğleye kadar Demokrasi Meydanı’nda açık kalacak kayıt masasında gelmek isteyenlerin kayıt yaptırabileceği duyurusuyla olaysız olarak sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2860
Okunma: 2860












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)