ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Birinci Halk Meclisi Foça'da toplandı

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 28.7.2013    

Birinci Halk Meclisi Foça'da toplandı



Türkiye Gençlik Birliği Foça Şubesi üyelerinin girişimiyle düzenlenen 1. Halk Meclisi Foça Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Yerel ve ülke geleceğini ilgilendiren güncel sorunların tartışıldığı toplantıya 150 dolayında kişi katıldı.

27 Temmuz 2013 Cuma günü saat 21.30’da başlayan etkinlik ADD İzmir Şubeleri adına Murat Özan’ın açış konuşmasıyla başladı. Özan gruba, halk meclislerini toplanma amaçları ve nasıl yapılması gerektiği konularında açıklayıcı bilgiler aktardı.

Meclis’te herkesin söz hakkının olduğu ve bu hakkın mutlak kullanılması gerektiğinin vurgulanmasının ardından söz alan konuşmacılardan Behice Kaya, uluslararası anlamda kabul edilmiş kadın haklarını anlattı. İktidar partisi mensuplarının bu haklara bakış açılarını değerlendirdi ve son günlerde hamilelerin sokağa çıkmamasına ilişkin söylemlere ağır eleştirilerde bulundu. Behice Kaya; “Önce Kürtajımıza karıştılar. Sonra kaç çocuk yapacağımıza karıştılar. Şimdi de hamileliğimize, nerde doğum yapacağımıza, hamileyken sokağa çıkmamıza karışıyorlar. Bunlar bütün kadın haklarını toptan silmeye çalışıyorlar” dedi.



Türkiye Gençlik Birliği üyesi bir genç 5 Ağustos’ta yapılacak karar mahkemesi için bütün yurtseverleri Silivri’de buluşmaya davet etti.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Foça Şubesi’nden Nermin Özer de tiyatrocu Levent Kırca hakkında açılan soruşturmanın haksızlığından bahsederek 27 Temmuz 2013 günü “İçerdekiler” oyunuyla Foça’da sahne alacak Kırca’ya destek için orada olmalarının gerekçelerini anlattı.

19 yaşındaki İrem Peçel adlı öğrenci TGB üyesi olduğunu belirterek gezi parkı olaylarının kendisinde yarattığı umudu dile getirdi. İrem Peçel “Bundan 1-2 yıl önce bana böyle şeyler olacak, dünyada bir şeyler değişecek deselerdi gülerdim. Gezi olaylarıyla çok fazla insan tanıdım. Her siyasi anlayıştan insanların, Galatasaraylı, Fenerli, Beşiktaşlının, Göztepeli, Karşıyakalının, annelerin, evlatların, el ele tutuşup bir şeylere karşı duruşunu gördüm. Birlik oluşumuzu gördüm. Umutlandım.” dedi.

Köy Enstitüsü mezunu bir emekli öğretmenin “Mücadele yeni başladı. Gücüm yettiğince alanlarda olacağım” sözlerinin ardından, TGB’nin ne olduğunu, ne yapmak istediğini öğrenmek isteyen bir vatandaşın sorusu gençler tarafından ayrıntılı olarak yanıtlandı.

Demokrasi Meydanı’nda verdiği söylevlerle tanınan Foça’nın ünlü isimlerinden Balıkçı İbo ise söz alarak çevre katliamlarına değindi. Abant’ta kesilen ağaçları örnek gösterdi. Foça’yı bekleyen çevre felaketleri için önlem alınmasını istedi.

Son bölümde “Bu Daha Başlangıç. Mücadeleye Devam”, “Atatürk Gençliği Görev başında” “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Milli Merkez Milli Hülkümet” sloganları atıldı. Foça’da düzenlenen 1.Halk Meclisi Toplantısı 23.30’da olaysız olarak sona erdi.

Özellikle bayan katılımcıların bayraklarını alarak geldiği gözlenen Halk Meclisi toplantılarının değişik il ve ilçelerde periyodik olarak yapılmaya devam edileceği öğrenildi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2617
Okunma: 2617












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)