ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça, Trebinje ile kardeş şehir oluyor

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 26.7.2013    

Foça, Trebinje ile kardeş şehir oluyor



Türkiye’den bir kentle kardeş şehir olmak isteyen Bosna Hersek’in Trebinje şehri ile Foça’nın kardeş şehir olması için gerekli işlemler başlatıldı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, işlemlerin süratle tamamlanması dileğiyle Trebinje Belediye Başkanı Slavko Vucurevic’e iletilmek üzere bir mektup yazdı.

Gökhan Demirağ; 23 Temmuz 2013 Salı günü Foça’yı ziyaret eden Bosna Hersek Fahri Konsolosu ve Türkiye-Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Kurucu ve Onursal Başkanı A. Kemal Baysak’a verilen mektupta Trebinje şehir monografisini incelediğini, Türkiye’den bir Belediye ile kardeş şehir olma teklifini, büyük memnuniyetle kabul ettiklerini belirtti.

Demirağ mektubunda; konu ile ilgili olarak, kültürel ve tarihi bağlarla dost ve kardeş ülke Bosna Hersek’in Trebinje şehri ile “Kardeş Şehir” olmayı arzuladığımızı bilgilerinize sunuyorum.

Karşılıklı olarak şehirlerimizi tanımamız ve kardeş şehir çalışmalarında ilk adımları atmaya başlamak için sizleri en kısa zamanda Foça’da misafirimiz olarak ağırlamak istiyorum.

Çalışmalarınızda başarılar dileği ile size, Belediye Meclisinizin değerli üyelerine ve Trebinje Halkına sevgi ve selamlarımı sunuyorum’’ dedi.

Seyfi GÜL







Okunma: 2526
Okunma: 2526












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)