ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça Hayad'dan zehir zemberek protesto

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.7.2013    

Foça Hayad'dan zehir zemberek protesto



İzmir’in Foça İlçesi’nde son olarak 22 Temmuz 2013 Pazartesi günü akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce 10 kedi ve 1 köpeğin zehirlenmesi Foça Hayvanlara Yardım Derneği(HAYAD) üyeleri tarafından protesto edildi.

Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yapan hayvan severler hep birlikte Foça Hükümet Konağı’na yürüyerek, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular..

SOKAK HAYVANLARI KAMU MALIDIR

Basın açıklamasını okuyan Foça HAYAD Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu; geçtiğimiz hafta Devlet Hastanesi arkasında biri tasmalı ve sahipli iki köpek ve bir kedinin, iki gün önce değişik mahallerde iki köpeğin, dün de 10 kedi ve bir köpeğin zehirlendiğini, yasayla kamu malı sayılan hayvanlara zarar verenlerin bu kapsamda cezalandırılmalarını istedi.



BELEDİYENİN VETERİNERİ KISIRLAŞTIRMA VE AŞILAMA YAPMIYOR

Foça Belediyesi’nin geçmiş yıllara oranla hayvanlara daha duyarlı davranmaya başladığını ancak klinik olmasına rağmen müdahale yapacak veteriner bulunmamasından şikayet eden. Kuruoğlu; belediyenin kadrolu mevcut veterinerinin kısırlaştırma ve hatta hayvanlara rutin aşılarını bile yapmadığını iddia ederek konusunda uzman ve yeterli bir veteriner beklediklerini söyledi.

“İşimize geldiği için, bizi korusunlar diye hayvanları evcilleştirdik. Doğal yaşamlarından kopardık. Alanlarını işgal ettik. Şimdi de onlara zarar vermeye zehirlemeye başladık. Biz onları kısırlaştırıp sokağa bırakıyoruz. Biraz sevgi ve biraz artık yemekle kimselere zarar vermeden yaşarlar” diyen Huriye Kuruoğlu ve beraberindeki dernek üyeleri zehirlenmelerin yaşandığı sokaklardan geçerek Foça Hükümet Konağı’na ulaştılar.



Seyfi GÜL







Okunma: 2783
Okunma: 2783












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)