ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Foça’da kedi ve köpekleri zehirlediler

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 23.7.2013    

Foça’da kedi ve köpekleri zehirlediler



İzmir’in Foça İlçesi’nde kimliği belirsiz kişi veya kişiler kedi ve köpekleri zehirledi. 22 Temmuz 2013 Pazartesi günü akşam saatlerinde meydana gelen olayda 10 kedi öldü. 1 köpek ise son anda yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü.

Olay Foça’nın İsmetpaşa Mahallesi’nde, 161, 157 ve 204 no.lu sokakların kesiştiği bölgede meydana geldi.

Havanın kararmaya başladığı dakikalarda, sokakta oynayan çocuklar bazı kedilerin öldüğünü, bir köpeğin de yerde kıvrandığını fark ettiler. Köpek; çocukların haber verdiği mahalle sakinleri ile aynı bölgede ikamet eden Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) Başkanı Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu’nun ilk müdahalesinin ardından, Bağarası beldesinden getirilen Veteriner Hekim’in de çabasıyla hayata döndürüldü.



FARE ZEHİRLİ KIYMA PARÇALARI BULUNDU

Ancak kediler o kadar şanslı değildi. Yapılan aramalar sonucu yan sokaklarda, evlerin bahçelerinde, park etmiş araç altlarında bazıları henüz yavru olan 10 kedinin öldüğü görüldü. Kedilerin yanlarında fare zehiri olduğu sanılan bir maddeyle karıştırılmış kıyma parçaları bulundu.

Ölü kediler haber verilen Foça Belediyesi zabıta ekiplerince çocukların ve hayvanseverlerin gözyaşları arasında toplandı.

HAYAD Başkanı Prof..Dr. Huriye Kuruoğlu yaşanan olayın ilk olmadığını belirterek, kutsal bir ayda böyle bir vahşete neden olanlara isyan etti.

SOKAĞA ZEHİR KOYANLAR DAHA BÜYÜK FACİALARA SEBEP OLABİLİR

Sokakta hayvanların yanı sıra küçük çocukların da olduğunu, zehri koyanların daha büyük facialara sebep olabileceklerini vurgulayan Huriye Kuruoğlu; “Bu ilk değil. Dün akşam şehrin merkezinde çarşı içinde yine bir köpek zehirlemesi yaşandı. Çabuk fark edildi. Kurtardık. Bu akşam da burada bir köpeğe son anda müdahale ettik, durumu tam belli değil. Ama 10 kediyi kurtaramadık. Bunlar şu ana kadar tespit ettiklerimiz. Henüz göremediklerimiz olabilir, sayı daha da artabilir”



BU RAMAZAN GÜNÜNDE YAZIKTIR AYIPTIR GÜNAHTIR

“Anlayamıyorum. Bu Ramazan gününde, bu mübarek günde yazıktır, ayıptır, günahtır. Hiç mi vicdan yok Hiç mi merhamet yok bunu yapanlarda. Ne istediniz bu hayvanlardan. Ben söyleyecek laf bulamıyorum. Allah bildiği gibi yapsın diyorum. Bu mübarek Ramazan ayında biraz vicdan, biraz merhamet” diye seslendi.

Kuruoğlu, çevrede bulunan pansiyonların sokağı gören güvenlik kameralarında inceleme yapıldığını, tespit edilebilirse bu görüntüler ve hayvanların yanlarından topladıkları zehirli yiyeceklerle (23 Temmuz 2013 sabahı) kaymakamlığa müracaat edeceklerini ve olayın fail ya da faillerinin cezalandırılmasını isteyeceklerini sözlerine ekledi.

Seyfi GÜL







Okunma: 3634
Okunma: 3634












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)