ISSN 1308-8483
   ISSN 1308-8483
Avrupalı gençler Foça’da Gezi Parkı’na destek için yürüdü

   .::


Seyfi GÜL    

  Yayın Tarihi: 21.7.2013    

Avrupalı gençler Foça’da Gezi Parkı’na destek için yürüdü



CHP Gençlik Kolları’nın tam üyesi olduğu Avrupalı genç sosyal demokrat ve sosyalist gençlerin birliği YES (Young European Socialist)’in yaz kampı İzmir’in Foça ilçesinde devam ediyor. Düzenlenen panel, seminer ve konferanslarla güncel dünya olaylarını tartışan gençlerin 19 Temmuz 2013 Cuma günkü konukları CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile BDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü oldu.

Gün boyu basına ve halka kapalı olarak devam eden kampın akşam programında ise İstanbul Gezi Parkı olaylarını protesto ve olaylarda yaşamını yitirenleri anma yürüyüşü vardı.



Foça Belediyesi Yeni Plaj Sosyal Tesisleri’nde saat 22.00’da başlayan yürüyüş, katılımcıların ülkelerine ait gençlik örgütlerinin bayrakları, “Tayyip You Are A Crime Minister”, “21 st Century Democracy”, “All The Penguins of The World Unite”, “Direniş Gezi Resistance”, “Gasy Park”, “Ayağa Kalk Avrupa”, “Chapulıers United” dövizleri ve pankartları taşınarak, sloganlar atılarak Büyükdeniz sahil caddesi boyunca devam etti. Foça Polisinin geniş güvenlik önlemleri altında Cumhuriyet Meydanı’na gelen 250 kişilik grup slogan atmayı Atatürk Anıtı önünde sürdürdü.

Sol yumrukları havada 15 dakikalık durma eylemi yapan gençler daha sonra oturarak eyleme devam ettiler. İngilizce ve Latince sloganların yanı sıra sıklıkla atılan“Bu daha başlangıç. Mücadeleye devam”, “Her yer Taksim Her Yer Direniş”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “ Direne Direne Kazanacağız” sloganlarına grup dışından bazı Foçalı gençlerin ve vatandaşların da katıldığı görüldü.



CHP Gençlik Kolları üyelerinin önderlik ettiği eylemin bir bölümünde yerde oturan gençler olaylarda hayatını kaybeden Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve diğer gençlerin adları okunduğunda “Burada” diyerek ve yumruklarını sıkarak ayağa fırladılar.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki eylem katılımcıların dillerinden sloganlar, şarkılar ve enternasyonal marşlarla saat 23.00’e kadar devam etti.

CHP Parti Meclisi üyesi Gökçe Pişkin katılımcılara İngilizce ve Türkçe olarak hitap ederek eylemin kampa katılanların ortak talebi üzerine yapıldığını söyledi. Pişkin; “Gezi Parkı eylemine destek yürüyüşü yapmak istedik. Misafirlerimiz talep ettiler. Bize omuz verdiler. Yirmi birinci yüzyılın ülkemiz için en önemli olaylarından biri olan Gezi Parkı direnişine demokrasi, özgürlük ve eşitlik için omuz verdiler. Teşekkür ederim” dedi.

Konuşmanın ardından eylem olaysız sona erdi.



Seyfi GÜL







Okunma: 2383
Okunma: 2383












Booking.com


   |   Hakkımızda    |    İletişim    |    Yasal Uyarı    |


    © FocaFoca.com tüm hakları saklıdır.   (03/2005)